REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Avertisment grav venit de la experți: dacă nu economisim energie, vom ajunge în beznă

Avertisment grav venit de la experți: dacă nu economisim energie, vom ajunge în beznă

Valentina CAMARA 24 noiembrie 2022 | 11:44 1893

 Un expert în politici publice în energie și infrastructură face o previziune sumbră cu privire la un blackout în România. Potrivit unui scenariu, dacă nu economisim energie vom rămâne în beznă și în România, așa cum se întâmplă de câteva zile în Ucraina și Moldova din cauza bombardamentelor rusești.

Avertisment grav venit de la experți: dacă nu economisim energie, vom ajunge în beznă. Țara noastră a ajuns să cumpere masiv electricitate din Bulgaria și din Serbia.

„E timpul să lăsam populismele și oportunismele și să spunem poporului pe-aia dreaptă: dacă nu economisim brutal energie, rămânem în beznă. Suntem interconectați cu Moldova și Ucraina. Sunt momente în care fluxurile spre Moldova și Ucraina sunt mari și importăm masiv din Bulgaria și chiar Serbia. Toată această ficțiune că noi avem curentul nostru și trăim cumva izolați de ce se întâmplă în jur trebuie să se încheie aici. Nu ne permitem curent ieftin.

Prețul trebuie sa fie cel la care ori ne reducem consumul, ori poate crește producția, altminteri rămânem în beznă.

Trebuie să ajutăm Moldova că avem acolo un milion de cetățeni români și nu vrem nici instabilitate politică instrumentată de ruși în altă țară vecină. Trebuie să ajutam Ucraina că ei se luptă cu rușii pentru noi toți și nu putem sta cu mâinile în sân când rușii vor să-i lase în beznă și frig. Dacă nu-i ajutam în Ucraina, o să-i ajutam la noi acasă într-o criză umanitară de proporții.

În altă ordine de idei:
– populismele PSD pe energie sunt consecvente cu parteneriatul cu Ceban și se cheamă a face jocul rușilor, e irelevant dacă din prostie sau interes. Sunt realmente îngrijorată de ce jocuri va face PSD cu energia în Moldova la anul, odată cu „rotativa”, când va controla probabil și ANRE, și Ministerul Energiei, și premierul.
– în Moldova, orice partid realmente proeuropean ar face bine să arate intern și în afara țării solidaritate cu guvernul pe tema energiei. Chiar nu e momentul de exploatat electoral oportunist frustrările publicului privind energia, mai ales că guvernul de la Chișinău chiar a făcut, în linii mari, ce trebuia în ultimul an și jumătate și multe critici sunt total pe lângă. De luat aminte la ucraineni, unde politicienii din diversele partide au lăsat deoparte în fața partenerilor străini lupta politica pe mize interne mărunte când vine vorba de chestiunile majore de supraviețuire ca țară, a scris într-o postare pe Facebook, Otilia Nuțu, analist de politici publice în energie și infrastructură, potrivit realitatea.net .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine mai este si experta asta, e plina tara de ciocanitori care isi dau cu presupusu
2
1
In tara asta. De aceea merge treabă așa de bine. Expert militar, expert in politica, expert in economie. De fapt, experți în vrajeala!
3
0
Swgi pwla cu doua manute...
1
1
Noi avem toate resursele necesare pentru curent electric. Termocentrale, hidrocentrale, centrala nucleara, eoliene etc... Nu miroase a criza facuta artificial? Nu inteleg de ce nu e administrata de o companie Romaneasca sau de stat, intreaga infrastructura energetica. Toate astea sunt de interes national si ei se pare ca ne vand gogosi....
7
0
Dar cum noi suntem votanti Noua Dreapta si nu PSD PNL AUR sau USR stim ca rusii nuau nicio legatura cu energia electrica la cate hidrocentrale avem dam si altora curent la fel si petrol si gaze. Doar ca partidele astea de la guvernare au dat unor straini resursele si pleaca peste hotare. Noi o sa stam fara curent din cauza lor nu din cauza rusilor.
7
2
Mananci rahat
4
3
pai nu ar fi bine sa nu mai vindem?economie sa faca guvernantii, oricum asteptam alegerile sa-i dam jos, oricum tineretul pleaca masiv din tara, aici nu mai au ce sa faca
12
0
Mu e UA si RMoldova
12
1
sa dam curent electric la altii gratis si noi sa facem economie si sa platim scump . Halal guvernanti !
14
0
De ce morti mami voastre manipulati ordinar ? Sa va iau bomboanele de pe coliva in alup
15
1
Hotarati-va odata,ba vom avea probleme cu energia electrica ,ba nu vom avea!Bine ca dam la altii si noi putem indura,ca doar suntem invatati cu asta.Ganditi-va intai la populatia tarii sa nu duca lipsa,iar ce avem in plus sa-i ajutam si pe altii.Guvernantii nostri ar trebui sa stie aceste zicatori si sa tina cont de ele;"Mila imi este de tine ,dar cand ma gandesc la mine mi se rupe sufletul"!
16
0
Iarasi incepeti cu cacaturi de astea? DACA si cu PARCA .........
21
1
vrajeaaaaaaaaaaaaala
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218