REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Avertisment îngrijorător de la șeful Statului Major: „La Marea Neagră, situația se deteriorează!”

Avertisment îngrijorător de la șeful Statului Major: „La Marea Neagră, situația se deteriorează!”

Replica API 9 octombrie 2017 | 00:00 250

Prezent la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO, la București, șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, a declarat că în Marea Neagră situația rămâne complicată. „În ultimele două decenii, regiunea Mării Negre s-a transformat și a oferit posibilități tuturor din punct de vedere al logicii.

Situația rămâne complexă, dată fiind existența provocărilor, securitatea în regiune rămâne complicată, nu doar pentru țările din zonă, dar și pentru tot flancul din Est al NATO. În Marea Neagră am văzut recent fapte care confirmă că situația se deteriorează, am văzut acțiunile Rusiei, poziția sa militară, cât și criza din Ucraina, fără să uităm amenințările transnaționale rezultând din terorism și migrație. Vedem, de asemenea, rețelele criminale.

Toate acestea accentuează presiunea din zonă. Suntem și noi îngrijorați în special de faptul crizei care continuă în Orientul Mijlociu în Balcani, având o zonă de tranzit pentru cei care vor să ajungă în vestul Europei și astfel ne putem confrunta cu atentate. Toate acestea destabilizează regiunea și se pare că toți membri NATO trebuie să rămână vigilenți”, a spus generalul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că, la Varșovia, șefii de stat și de guverne au convenit să adopte un plan de măsuri pentru a asigura credibilitatea și apărarea Alianței Nord-Atlantice.

„În același timp au creat o prezență pentru partea de Nord a flancului de Est, aceleași măsuri care să fie adoptate și în partea de Sud. Deci vorbim despre flancul de Est, a fost stabilit în funcție de amenințare un sistem de securitate, astfel încât forțe armate să fie reprezentate în partea de Sud-Est. Avem patru grupuri tactice permanente în partea de Sud, în partea Balcanică, în flancul de Est și avem prezența terestră, cât și componentă aeriană. De asemenea, o inițiativă maritimă pe Marea Neagră, cât și o inițiativă de antrenament. Totul decurge bine", a menționat Nicolae Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va spune ceva ca Putin a adus in Marea Neagra, probabil in Crimeea, 7 submarine noi ? Nu a mai spus ca, probabil sunt atomice. Hai la lupta cu submarinul nostru rusesc care zace la mal, la mal, nu la mall, fiind la casare, sau ce epavele Regina Maria si Regele Ferdinand. Ho,ho,ho...cum ar zice Mos Craciun.
1
0
Johan baga ti mintile in cap ca ne spulbera rusii pe care ii provocam zi de zi !Crezi ca romanii o sa fie carne de tun? Te inseli nazistule!
1
0
De aia am trimis fregata in Mediterana.Nu l-a intrebat nimeni pe dl ala care a fost logica ?
2
0
are marina mai multi amirali decat barci ! niste paraziti
6
0
Vine refugiati pemare eu zic sa teaga rusi in ei sa nu mai vina daca noi romani suntem prosti si nu tragem in ei stop refugiati stop gunoaie
5
2
Ne bagam cam mult in seama, pe langa turci si mai ales rusi nici nu contam. Iar NATO are probleme sa ne poata ajuta in acest lac inchis de stramtorile turcesti.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102