REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avertisment transmis de Angela Merkel în mesajul de adio: "Urmează săptămâni grele!"

Avertisment transmis de Angela Merkel în mesajul de adio: "Urmează săptămâni grele!"

Replica API 6 decembrie 2021 | 13:53 907

După ceremonia de adio în care a primit trandafiri și i s-au cântat piese punk-rock, Angela Merkel le-a transmis cetățenilor Germaniei un ultim mesaj în calitate de cancelar.

Într-un material video difuzat sâmbătă, Merkel le-a cerut germanilor "solidaritate în lupta împotriva coronavirusului" și le-a cerut să se vaccineze, transmite DPA, citată de Agerpres.

"Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei, într-o situație foarte gravă și care în anumite părți din țara noastră nu poate fi numită decât dramatică", a susținut ea.

"Luați foarte în serios acest virus perfid", a continuat Merkel, evocând unități de terapie intensivă supraaglomerate, pacienți grav în stare gravă transportați pe calea aerului și numărul "groaznic de mare" de oameni care şi-au pierdut viața din cauza COVID.

"Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriți, neajutorați, lucru cu atât mai trist cu cât acest deznodământ poate fi evitat - cu vaccinuri eficiente și sigure", a concluzionat cancelarul german.

Merkel, la final de carieră: "Îmi doresc să reușim împreună"

Ea le-a mulțumit celor care se dovedesc "rezonabili şi înțelegători în aceste vremuri grele" și respectă regulile atât pentru propria protecție, cât și pentru a-i proteja pe ceilalți.

"Aceștia formează uriașă majoritate în țara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic atât de minunat, fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic", estimat ea.

Merkel a mai menționat "săptămânile grele care urmează care pot fi depășite printr-un efort comun", declarând în final: "Îmi doresc sincer să reușim împreună!"

Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz, susținut pentru funcția de cancelar de o coaliție formată cu Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP).

Autoritățile din Germania au decretat săptămâna aceasta instaurarea unui lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate.

Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în toate locațiile, cu excepția celor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Anunțul a fost făcut joi de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma discuțiilor de criză cu liderii regionali.

Cei doi au susținut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din luna februarie, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta nu a facut decat rau UE. O sleampata, cu ideile ei tampite a umplut Europa de puturosi migranti! Nu mai suport mutra ei de tanti ce vinde la piata!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367