REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avertismentul inspectorilor RAR: O nouă metodă de fraudă în piaţa auto

Avertismentul inspectorilor RAR: O nouă metodă de fraudă în piaţa auto

Replica API 22 octombrie 2016 | 23:39 413

Cumpărătorii de maşini second hand trebuie să fie foarte vigilenţi deoarece Registrul Auto Român şi Poliţia au depistat o metodă nouă de fraudă în piaţa auto: comercializarea unor maşini înmatriculate cu acte false, autovehiculele provenind din servicii de rent-a-car. RAR avertizează clienţii să ceară instituţiei, totuşi, Certificatul de Autenticitate, chiar dacă el nu mai este obligatoriu pentru maşinile deja înmatriculate în România.

„(...) am făcut căutarea în bazele de date cu vehicule furate şi pentru vehiculele deja înmatriculate în România. Surprizele au fost mari, numărul de vehicule (furate – n.r.) astfel găsite s-a dublat. (...) Grupările infracţionale s-au reorientat. Lucrează acum pe zona de fraude rent-a-car. Ce înseamnă asta? Înseamnă că se închiriază vehicule pentru o perioada mai lungă. În interiorul acestei perioade vehiculele se înmatriculează în România, chiar îşi schimbă deţinătorii o dată sau de două ori, după care vehiculul apare declarat că fiind furat", a explicat Cristi Bucur, director tehnic în cadrul RAR.

Practic, din iulie 2016, a fost eliminat din lista cu documente necesare înmatriculării documentul numit Certificat de Autenticitate. Asta doar pentru maşinile deja înmatriculate în România. Pentru toate celelalte este nevoie în continuare de acest filtru.

Din spusele oficialului RAR, instituţia pe care o reprezintă „s-a trezit" cu o Ordonanţă de Guvern pe care au fost obligaţi să o aplice. Deşi măsură este binevenită în teorie, ea expune la riscuri suplimentare cumpărătorii de maşini la mâna a două înmatriculate în România, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367