REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII

Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII

Replica API 18 octombrie 2021 | 23:13 7981

Adrian Streinu-Cercel, la fel ca Alexandru Rafila sau Nelu Tătaru, avertizează că valul 4 nu va fi ultimul al pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate publică din Senat, avertizează că pandemia de COVID-19 nu se încheie cu valul 4, ci vor urma cel puțin alte două valuri pe viitor.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică seară.

„Din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colaterale, să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a adăugat medicul, scrie stiripesurse.ro.

Adrian Streinu-Cercel a explicat că virusul, pe măsură ce se transmite în rândul persoanelor, capătă noi valențe și face noi mutații, generând noi valuri ale pandemiei.

„Atât timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a conchis Adrian Streinu-Cercel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi vine sa vomitad aud numele vostru
3
2
Iarasi papati rahat
3
4
la arahat si mincati impreuna, ca altceva nu stiti decat sa panicati poporul, deja programati alte valuri? Puneti osul la treaba si scoateti dracu un medicament ptr tratament, nu sa vaccinam lumea ca pe oi daca era polidinul, nu era urma de Covid!!!!!
20
8
Mai trebuie vindute masti ,teste si vaccinuri .Hai sa traim bine.
22
12
asta doar pana la vara cand pleaca iar in vacanta!!!! Mars
21
13
Un slogoinieftin
11
9
de sclavete vandut
22
13

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920