REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Avion deturnat în Malta. Pasagerii au fost eliberați, piraţii aerului - arestaţi

Avion deturnat în Malta. Pasagerii au fost eliberați, piraţii aerului - arestaţi

Replica API 23 decembrie 2016 | 18:32 371

Un avion aparținând Afriqiyah airways care opera un zbor intern în Libia a fost deturnat în Malta.

Avionul Airbus A320 a aterizat deja pe un aeroport din Malta.

Se pare că doi pirați ai aerului aflați la bord au amenințat că aruncă avionul în aer. Deocamdată nu sunt cunoscute solicitările lor, scrie Digi24.

La bord să află 118 persoane.

UPDATE

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat de potențialul atac.

"Am fost informat de o posibilă deturnare a unui avion către Malta. Am luat măsuri de securitate și de ajutor de urgență," a scris Muscat pe contul de Twitter.

Conform publicațiilor Malta Independent și Times of Malta, avionul ar fi decolat din Sebha în jurul orei 10, cu destinația Tripoli, dar și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta în jurul orei 11.30 ora locală.

Presa malteză mai scrie că unul dintre pirații aerului, care susține că ar fi un susținător al defunctului lider libian Moammar Gaddafi, ar avea o grenadă și amenință că aruncă în aer avionul. El ar fi spus că va elibera pasagerii, dacă autoritățile malteze îi dau curs revendicărilor.

Nu este clar deocamdată care sunt revendicările.

Ultimul incident de acest fel a avut loc în Malta la 23 noiembrie 1985, când un avion al EgyptAir cu 255 de persoane la bord a fost deturnat către insulă. Negocierile au durat 24 de ore și criza s-a sfârșit cu moartea a 62 de oameni când comandourile egiptene au luat cu asalt avionul. Doar unul dintre atacatori a supraviețuit.

UPDATE

Ministrul libian al Transporturilor negociază cu piraţii aerului care au deturnat avionul în Malta

Ministrul libian al Transporturilor, Milad Matouk, negociază cu piratul sau piraţii aerului care au deturnat un avion în Malta, relatează Times of Malta.

Între timp, un oficial din serviciile de securitate a declarat pentru Reuters că pilotul aeronavei Afriqiyah Airways a încercat să aterizeze în Libia, dar piraţii aerului au refuzat.

Pilotul a discutat cu turnul de control al Aeroportului din Tripoli, înainte de pierderea comunicaţiilor, şi a anunţat că aeronava este deturnată.

Deocamdată nu este clar dacă este vorba de unul sau doi piraţi ai aerului, însă se pare că atacatorul sau atacatorii au o grenadă, scria Times of Malta.

Piratul sau piraţii aerului sunt susţinători ai fostului dictator Muammar Gaddafi şi că ar putea elibera pasagerii, dar nu şi membrii echipajului, dacă cererile lor vor fi îndeplinite. Cererile nu sunt clare, deocamdată.

UPDATE 15.11: Premierul maltez a anunţat că doar un grup de 25 de pasageri a coborât de la bordul aeronavei deturnate

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat vineri după-amiază că doar un grup de 25 pasageri a coborât de la bordul aeronavei Afriqiyah Airways, care a fost deturnată de un grup de susţinători ai fostului preşedinte libian Muammar al-Gaddafi pe aeroportul internaţional din Valleta. Se pare că grupul de pasageri eliberaţi este format doar din femei şi copii, transmite Sky News. Piraţii aerului din Malta au eliberat pasagerii aeronavei deturnate

Piraţii aerului din Malta au eliberat pasagerii aeronavei deturnate şi îi mai ţin ostatici pe membrii echipajului, anunţă Times of Malta.

Ei cer eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi.

UPDATE 16:00

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat vineri după-amiază că până în acest moment au fost eliberaţi un număr de 109 pasageri de la bordul aeronavei Afriqiyah Airways, care a fost deturnată de un grup de susţinători ai fostului preşedinte Muammar al-Gaddafi pe aeroportul internaţional din Valletta. De asemenea, piraţii aerului au început eliberarea celor şapte membri ai echipajului, transmit Sky News şi Reuters.

UPDATE:

Toți ostaticii au fost eliberați din avionul libian care a fost deturnat vineri către Malta și cei doi atacatori au fost arestați, informează Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369