REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avione de luptă israeliene au atacat Fâșia Gaza

Avione de luptă israeliene au atacat Fâșia Gaza

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:00 1558

Armata israeliană a anunţat vineri că a efectuat atacuri aeriene în Fâşia Gaza, în urma unui tir de rachetă din enclava palestiniană către sudul Israelului, relatează AFP, citată de stiripesurse.ro.

”Avioane de luptă şi elicoptere au atacat o fabrică de muniţie, un tunel de contrabandă şi un post militar” Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, precizând în acest scurt comunicat că a efectuat această operaţiune ca represalii faţă de un tir de rachetă de joi seara.

Proiectilul lansat din Fâşia Gaza, în care sunt activi şi combatanţi din cadrul mişcării Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată locală, a căzut într-o zonă nelocuită şi nu a cauzat nici victime şi nici pagube, potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului regional Sha'ar HaNegev, un sector din sudul Israelului, limitrof encalvei palestiniene.

Locutori din oraşul Sderot, situat la ieşirea din nordul Fâşiei Gaza, s-au adăpostit, a precizat armata israeliană.

Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană cu două milioane de locuitori, se află sub controlul Hamas din 2007 şi este supusă de atunci unei bloacade israeliene, urmate de trei războaie între Hamas şi Israel, în 2008, 2012 şi 2014.

Nivelul sărăciei în Fâşia Gaza depăşeşte 50%, iar condiţiile de trai s-au degradat şi mai mult după impunerea unei izolări în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Tiruri de rachetă şi atacuri cu baloane incendiare din Fâşia Gaza şi atacuri ca represalii ale Israelului vizând Hamasul şi Jihadul Islamic au loc sporadic.

Ultimul tir de rachetă din Fâşia Gaza către Israel a avut loc la 23 martie, în seara alegerilor legislative israeliene.

Proiectilul a căzut atunci, fără să se soldeze cu victime, pe un teren gol, în sudul Israelului, la câteva zeci de kilometri de un oraş vizitat de către premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu.

Anul acesta se împlinesc zece ani de la desfăşurarea sistemului antirachetă israelian ”Domul de fier”, care interceptează rachete lansate din Fâşia Gaza şi Siria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367