REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avionul prăbușit în Nigeria se afla într-o misiune de salvare a zeci de elevi răpiți dintr-o școală

Avionul prăbușit în Nigeria se afla într-o misiune de salvare a zeci de elevi răpiți dintr-o școală

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1125

Forțele aeriene din Nigeria au precizat că avionul militar, care s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Abuja, se afla într-o misiune de salvare a școlarilor răpiți săptămâna trecută, în urma unui atac petrecut la o școală din regiunea Kagara. Toți cei aflați la bord au murit în urma accidentului aviatic, scrie digi24.ro

Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN că aeronava se afla într-o operațiune de supraveghere, ca parte a eforturilor de salvare a cel puțin 42 de școlari și membri ai personalului unei școli, luați ostatici de mai multe persoane înarmate, de la școala guvernamentală de științe din Kagara. Un student a murit în timpul atacului care a avut loc miercurea trecută. În momentul atacului, în şcoală erau 650 de elevi, iar atacatorii au răpit 27 de elevi, trei cadre didactice şi 12 membri ai familiilor acestora.

Un reprezentant al forțelor aeriene nigeriene, Ibikunle Daramola, a declarat luni pentru CNN că forțele aeriene au donat avionul militar unei forțe de lucru comune care coordonează operațiunea de salvare din Kagara.

"Efortul de salvare este coordonat de mai multe instituții importante din Nigeria, iar avionul prăbușit a făcut parte din contribuția forțelor aeriene la misiunea de salvare", a adăugat Daramola. Acesta a mai spus pentru CNN că forțele aeriene vor continua să sprijine operațiunea de salvare. El a adăugat că familiile celor morți au fost anunțate de tragedie și a fost deja lansată o anchetă pentru a se stabili cauzele prăbușirii.

Președintele Muhammadu Buhari a dispus către forțele armate și către poliție să facă tot ce le stă în putință ca toți cei luați captivi să fie salvați.

Un avion militar s-a prăbușit în Nigeria. Toți pasagerii de la bord au murit

Avionul de mici dimensiuni al forţelor aeriene nigeriene s-a prăbuşit chiar în faţa aeroportului din Abuja, duminică, din cauza unei defecţiuni la motor. Toate cele şapte persoane de la bord au murit, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene Ibikunle Daramole într-un comunicat, preluat de Reuters, scrie Agerpres.

Aeronava Beechcraft KingAir B350i s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aeroportul Abuja, după ce raportase pană la motor când era în drum spre Minna, a spus oficialul. Oraşul Minna se află la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Abuja.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367