REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Avocat trimis în judecată de DNA Constanţa! "Înfundat" de Dimoftache!

Avocat trimis în judecată de DNA Constanţa! "Înfundat" de Dimoftache!

Replica API 8 mai 2017 | 19:14 552

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de favorizarea făptuitorului. Precizăm că speța se află în bilanțul DNA pe luna aprilie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 7 decembrie 2016 -14 februarie 2017, inculpatul Adrian Avram, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Vasile Balaican (trimis în judecată de către DNA – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență) l-a abordat pe Dimoftache Răzvan (trimis în judecată cu aceeași ocazie), căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane. Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor, în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior. De asemenea, inculpatul Avram Adrian l-a sfătuit și cum să justifice schimbarea declarațiilor date inițial, astfel încât să fie credibil în fața completului de judecată. Aceste demersuri au fost depuse de inculpat în scopul de a împiedica aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a numiților Balaican Vasile și Dimoftache Răzvan, în dosarul menționat mai sus, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/procuror-filmat-cand-primea-taxa-de-protectie-cum-a-ajuns-balaican-in-vizorul-dna-alaturi-de-afaceristul-dimoftache-277511/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati ba oamenii in pace, cate servicii sunt 6 sau 9 sau 69?
1
0
Nu intelegem de ce presa nu trateaza aceste cazuri de avocati si notari corupti, care iau bani si de la partile adverse, care-si bat joc de clienti, fiind in conflict clar de interese, care raspund impertinent clientilor: "Si ce daca ma reclami la Barou!", care ne rad in nas pt ca nu sunt functionari publici si DNA nu prea are ce sa le faca?!? De ce se ascund aceste lucruri caci ff multa lume se plange ca au patit asa ceva ?Se ascund de presa f multe abuzuri facute de avocati si notari.Rugam presa sa scrie si despre aceste grave nereguli, culmea permise de lege.Lege facuta de avocatii din pa
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369