REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocații din oficiu din Constanța, la un pas de a bloca activitatea instanțelor

Avocații din oficiu din Constanța, la un pas de a bloca activitatea instanțelor

Replica API 12 februarie 2019 | 00:38 512

Mai mulți avocați s-au adunat luni, 11 februarie, pe scările Curtii de Apel din București, pentru a trage un semnal de alarmă în legatura cu nivelul și modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Apărătorii din Constanța au protestat și ei, prin grevă japoneză, urmând ca luni, în cadrul Consiliului Baroului Constanța, să se decidă dacă avocații din oficiu se vor afilia colegilor din țară.

Avocații constănțeni din oficiu care prestează activități judiciare din oficiu au intrat în sălile de judecată cu banderole albe pe braț, alaturându-se astfel colegilor din 14 barouri din țară care au anunțat proteste până la soluționarea cerințelor. Astfel, avocații susțin că onorariile stabilite, la nivel național, de Uniunea Națională a Barourilor din România, sunt foarte mici. Gabriel Grigore, decanul Baroului Constanța, a declarat că, în ședința de consiliu de luni, se va decide dacă Baroul se va afilia colegilor din țară. ”O să votăm în ședința de consiliu în ce măsură Baroul Constanța se afiliează celorlalte barouri în ceea ce privește protestul. Onorariile sunt ca peste tot, e un protocol la nivel național. Avocații din Constanța au purtat luni banderole albe. Pentru că ședința are loc la ora 16.00 n-am apucat să luăm o decizie”, a spus, pentru Replica, Gabriel Grigore. Astfel, există riscul ca apărătorii constpănțeni din oficiu să-și suspende activitatea. ”Dacă se vor afilia colegilor, înseamnă că, o perioadă de timp, vor intra în grevă japoneză și, la un moment, dat vom decide în ce măsură vom înceta activitatea de asistență judiciară din oficiu”, a conchis Grigore. În Baroul Constanța, din cei 600 de avocați, 135 sunt din oficiu.

Ce s-a hotărât

Reuniți în ședința de Consiliu, ce a avut loc luni, 11 februarie, membrii Baroului Constanța au decis afilierea celorlalte barouri din țară care protestează împotriva onorariilor avocaților din oficiu. "S-a decis afilierea la celelalte barouri din țarăprin forma de protest reprezentată de purtarea banderolei albe până pe data de 24 februarie, când consiliul se va reuni pentru analizarea evoluției situației și pentru a lua o decizie în vederea continuării formei de protest cu posibilitatea întreruperii furnizării serviciilor avocațiale din oficiu. Există consecințe,bineînțels. Toată lumea trebuie să se gândească la consecințe,și avocații, dar și Ministerul Justiției" a declarat, pentru Replica, Gabriel Grigore.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si avocatii si grefierii sunt niste zdrente care s au prostituat pentru posturile lor
1
0
Pt coment - uri: Cum era vorba ceea?!! Din cauza copacilor nu vedem padurea, sau cum?!
2
2
Burkina Faso, analfabetule!
4
4
Daca vad avocat cu dacie,emigrez in Burchina Fasso ..niste inbuibati,falsi ,profitori fara scrupule
7
3
Cei mai hoti avocatii si notarii sa nu uitam de grefieri ca ei taie si spanzura prin se rezolva tot in corabie lu' BAAL
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108