REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Avocații Elenei Udrea LUAȚI ÎN COLIMATOR de instanță la audierea MARTORILOR

Avocații Elenei Udrea LUAȚI ÎN COLIMATOR de instanță la audierea MARTORILOR

Replica API 28 septembrie 2021 | 23:00 1298

Situație tensionată, luni la Curtea de Apel București, unde au avut loc noi audieri în dosarul de mare corupție al fostului ministru Elena Udrea.

În fața instanței au compărut, luni, doi dintre foștii martori acoperiți ai anchetatorilor DNA, respectiv un apropiat al omului de afaceri Bogdan Buzăianu și o angajată de top a acestuia, martori care au divulgat tot ceea ce au cunoscut legat de afacerea de milioane privind menținerea contractelor Energy Holding cu Hidroelectrica.

Astfel, la un moment dat, în timpul audierii apropiatului lui Bogdan Buzăianu, ex-martorul protejat Radu Sanda, pe numele său real Constantin Stoica, unul dintre avocații Elenei Udrea, a ridicat tonul la acest pe fondul unor replici direct avocat - martor.

Martorul încerca să ofere răspunsurile cerute de avocatul care adresa întrebări, iar pe fondul insistenței avocatul a ridicat tonul la martor.

Judecătorul l-a apostrafat imediat pe avocat, de asemenea pe ton ferm și ridicat atrăgându-i atenția că nu are dreptul să ridice tonul la martori.

Totodată instanța a atras de mai multe ori atenția celor doi avocați ai elenei Udrea că acești ar părea să pună presiune pe martori prin modalitatea de formulare a întrebărilor dar mai ales prin remarcile ce urmau răspunsurilor acestora.

”Nu ridicați ddumneavoastră tonul la martor. Ce este asta? Instanța hotărăște totul aici. Nu vă permiteți dumneavoastră să ridicați tonul la martor și nici nu faceți dumneavoastră poliția ședinței.

....Nu înseamnă că trebuie să intimidați martorul. Deja trecem dincolo de loialitatea administrării probelor!”, i-a explicat pe ton ridicat judectoarea avocatului care s-a contrat cu martorul.

În replică, la ieșirea din sala de judecată Elena Udrea și avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, au anunțat că vor să depună plângere penală în cazul unuia dintre martori, despre care, afirmă aceștia, ar fi dentaturat adevărul și a avut declarații contradicotrii.

Cei doi au mai afirmat că se vor îndrepta și împotriva judecătoare de caz, care i-a apostrofat ferm în sala de judecată, cu acuzația să s-ar antepronunța prin atitudinea sa, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domni sustinatori fiind platiti regeste sa o apere nu mai tin cont de lege chiar de minic vazand si ei ce fac cei din conducerea .... Ei de ce nu ar cauta doar beneficiul nicidecum, adevarul cun fac astia acum de la gu...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102