REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Avocații S-AU TREZIT DIN SOMN. Vor ca Drepturile Omului să nu mai fie încălcate

Avocații S-AU TREZIT DIN SOMN. Vor ca Drepturile Omului să nu mai fie încălcate

Replica API 25 martie 2019 | 03:25 527

ÎMPOTRIVA ABUZURILOR

ÎMPOTRIVA ABUZURILOR

Avocații somează Parlamentul, președintele României, Guvernul, partidele politice și Consiliul Superior al Magistraturii să ia de urgență măsurile necesare pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în cadrul procedurilor judiciare. Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din România, condusa de avocatul Gheorghe Florea, a dat publicitatii duminică, 24 martie 2019, un comunicat de presă în care solicită entităților enumerate mai sus să colaboreze astfel încât modificările legislative cerute de Curtea Consitituțională și Uniunea Europeană să fie implementate, notează luju.ro.

Poziția Consiliului UNBR este justificată în condițiile în care Guvernul și Parlamentul României au mari restante în luarea unor măsuri care să garanteze drepturile și libertățile fundamentale.

Iată comunicatul de presă al Consiliului UNBR, citat de luju.ro:

„Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, intrunit in sedinta la data de 23 martie 2019, solicita Parlamentului, Presedintelui Romaniei, Guvernului, Consiliului Superior al Magistraturii si deopotriva partidelor politice, sa coopereze loial si transparent in vederea transpunerii grabnice in legislatie a tuturor deciziilor Curtii Constitutionale si a Directivelor Europene care sanctioneaza incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani sau care sunt de natura sa aduca o protectie suplimentara acestora.

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania considera ca tergiversarea acestui proces de armonizare legislativa este intolerabila intr-un stat de drept a carui temelie o constituie drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor sai.

In Decembrie 1989, cetatenii romani s-au ridicat si au rasturnat un regim abuziv in care aceste drepturi si libertati fundamentale au fost suprimate.

In Decembrie 2019 se vor implini 30 de ani de la acest eveniment istoric iar destinatarii acestui apel au obligatia legala, morala si politica sa implineasca idealurile de dreptate si libertate ale romanilor precum si dorinta lor de democratie pe baza de lege”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tarifele avocatilor, exagerat de mari, nu reprezinta abuzuri ?!....
0
1
Egalite, fraternite la casapirea popoarelor care nu se inchina marelui arhitect. Fratii din lojele lor fac legile. Masoneria ucide romania.
1
0
Prietene esti dus cu pluta ! Rau de tot ! Stii , langa constanta e un spital ...palazu mare ! Fa-i o vizita ! S-ar putea sa iti priasca !
1
1
O PULA IN GURA AU DREPTURI ROMANII.MUIE IN GURA AU ROMANII
4
2
30 de ani de mizerii si minciuni ale politicienilor hoti, indiferent ca s-au numit PDSR, PDL, PSD!
5
3
De ex iti caftesti nevasta esti dat afara din casa proprietate personala pe motiv ca statul poate incalca dreptul la proprietate ptr a respecta drepturile altora - de ex a migrantilor sau a curvelor casatorite din interes eventual in amantlac cu militianul care iti da ordinul de protectie - in loc sa o dea afara din casa ta pe stoarfa care nu a vrut sa plece de buna voie! Lege data de jidanul MRUngureanu si sustinute masiv de tot felul de ong-uri feminizdiste dubioase!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614