REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul Filișan, amendat de judecător pentru că nu s-a prezentat la un termen de judecată

Avocatul Filișan, amendat de judecător pentru că nu s-a prezentat la un termen de judecată

Replica API 18 ianuarie 2019 | 00:00 1127

Și-a justificat lipsa prezenței

Și-a justificat lipsa prezenței

Avocatul Cătălin Filișan se chinuie să scape de o amendă penală, după ce nu s-a prezentat la un proces. Lipsa prezenței a fost justificată însă, chiar și așa, apărătorul a fost amendat. Precizăm faptul că amendarea avocaților ori a experților contabili este o practică des întâlnită la Constanța. Pe rolul instanțelor sunt foarte multe contestații în acest sens.

Lipsa nejustificată a avocatului ales sau desemnat din oficiu, fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, sau refuzul nejustificat al acestuia de a asigura apărarea, în condiţiile în care s-a asigurat exercitarea deplină a tuturor drepturilor procesuale, se sancţionează cu amendă judiciară de la 500 lei la 5.000 lei, spune legea. În baza acestui articul din lege a fost amendat și Cătălin Filișan, într-un dosar penal, fiind reprezentantul unuuia dintre inculpați. Vorbim despre un dosar vechi, unde 14 indivizi sunt cercetați după ce au înșelat, în 2007, mai multe bănci din Constanța. Avocatul nu s-a putut prezenta la unul dintre termenele din 2018, însă nu din rea voință, ci din cauza faptului că trebuia să se deplaseze în municipiul Alba Iulia, pentru a participa la un eveniment profesional cu tema ,,Contribuția avocaților la realizarea Marii Uniri 1918’’ organizat de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, al cărui membru este. A atașat la dosar o cerere prin care solicita amânarea și acordarea unui nou termen cu motivarea că urmează să participe la evenimentul mai sus menționat, însă, chiar și așa, judecătorul cauzei i-a aplicat o amendă o amendă judiciară în cuantum de 2 000 lei pentru lipsa nejustificată și neasigurarea substituirii, în condițiile legii. Amenda a fost contestată, iar pe fond a pierdut.

”Asta a fost opinia instanței, din punctul meu de vedere, lipsit de colegialitate. Am depus la dosar cerere, era un eveniment organizat de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, nu aveam cum să-l anulez. Mi-a fost respinsă contestația, ca neîntemeită”, a spus Cătălin Filișan. Avocatul mai are o șansă la instanța de recurs, care va avea ultimul cuvânt.

Amendarea avocaților ori a experților contabili nu este o noutate. Este, mai degrabă, o practică des întâlnită la Constanța. Pe rolul instanțelor sunt foarte multe contestații în acest sens. Cele mai multe au fost anulate, altele s-au finalizat prin reducerea cuantumul amenzilor judiciare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este cel mai bun avocat din Constanta!
1
1
Felicitari ! judecatorului .Av.D.V a lipsit de la un termen de judecata si a prezentat la Tribunalul Civil Constanta,o adeverinta FALSA in decembrie 2017. Dna. judecator , nu a luat nicio masura ,senina a raspuns SOCANT, asta este...... termenul a trecut . A lipsit nejustificat si la termenul din ianuarie 2018 si judecatoarea nu a avut nicio reactie ? Este o reactie normala a judecatorului ? !
1
0
Sigur este mana lui Iohanis el a comandat sa amendeze pesedistii cei cinmstiti
1
1
lasati ca in curand juristii vor putea avea aceleasi drepturi ca si avocatii si atunci se va termina cu toata aroganta asta
7
3
e un jeg imputit Filisan asta si are niste preturi , mama , mama
8
6
Merita acest jeg sa plateasca si mai mult!Acum planteaza copaci ....Campanie electorala!
10
6
Filisan e cel mai mare sarpe de pe langa jud cta nu exista interlop sa nu fie aparat de catelul asta jegos! Lasa manipularea cu statul paralel ca sunteti niste hoti imputiti ai talhari care meritati temnita grea pt jefuirea unui popor intreg, sa va f familile in gat de ciumati propagandisti!!
18
6
Un avocat de exceptie, serios , printre putinii avocati care profeseaza fara a pune banii pe primul loc. Probabil un judecator hastag , la ordinul statului paralel, si-a indeinit misiunea. Rusinos. Instantele sunt impanzite de judecatori securisti, asa ca nu ne mai mira nimic...
14
19

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367