REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Avocatul fostului procuror Balaican, trimis în judecată de DNA

Avocatul fostului procuror Balaican, trimis în judecată de DNA

Replica API 14 aprilie 2017 | 23:54 468

Lovitură!

Lovitură!

Avocatul fostului procuror Vasile Balaican, fiind vorba despre Adrian Avram, a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa. Acesta se află sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, la data de 7 decembrie 2016, Adrian Avram, în calitate de avocat şi apărător ales al inculpatului Vasile Balaican (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă) l-a abordat pe inculpatul Răzvan Dimoftache, căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţarea unei soluţii favorabile ambilor inculpaţi.

Astfel, Adrian Avram i-a propus lui Răzvan Dimoftache să-şi schimbe declaraţiile date în faţa procurorilor în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Vasile Balaican nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior. În opinia lui Avram, în condiţiile în care ambii inculpaţi ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obţine soluţii de achitare. Această precizare a fost făcută după ce Avram, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul şi prevede că se va ajunge la condamnări.

De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpaţi să îşi însuşească teza mincinoasă a împrumutului. Ulterior, în alte două rânduri, Avram i-a transmis expres lui Dimoftache că este bine să îşi însuşească apărarea formulată de Vasile Balaican, în sensul că banii daţi acestuia din urmă au reprezentat un împrumut şi nu preţul traficării influenţei.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/avocatul-fostului-procuror-balaican-cercetat-de-dna-309875/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor procurori DNA va rog sa anulati in instant HCL Lumina prin care se pot achizitiona terenurile date la Legea 15 sau in concesiune. Sa vedeti cate adevaruri vor iesi la suprafata si ce grup infractional organizat exista aici. Un consilier are cate 6 terenuri prin procura notariala in administrare si este un mic dezvoltator imobiliar. Am inteles ca Roman v-a invitat sa faceti cercetari dar nu ati dat curs acestei invitatii.
0
0
Diferenta intre un spermatozoid si un avocat este ca primul are o sansa la un milion sa devina om.
0
0
acest avocat isi merita soarta este un escroc fara pereche
0
0
Ce sfori se trag intre avocat, inculpat si procuror...si pe bani grei si murdari !? Va joaca Dimoftache cum vrea el.
1
0
ala ca sa scape a facut intelegere cu procurorii dna si a dat in gat si pe procuror si pe avocat. doamne fereste
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614