REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocatul ginerelui lui Bercea Mondial: “În faţa unui fost preşedinte şi a fratelui său e greu să te aperi”

Avocatul ginerelui lui Bercea Mondial: “În faţa unui fost preşedinte şi a fratelui său e greu să te aperi”

Replica API 25 februarie 2015 | 00:20 329

Magistraţii constănţeni au admis contestaţia procurorilor DNA cu privire la înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Marius Constantin. Astfel, ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest. La ieşirea din clădirea instanţelor, avocatul Pavel Abraham a declarat că se simte ca într-un joc de-a şoarecele şi pisica, motiv pentru care a cerut strămutarea dosarului la Tulcea.

Pavel Abraham

Menţionăm că Tribunalul Constanţa a decis joi, 19 februarie, ca Marius Constantin să rămână în arest la domiciliu, dar decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care procurorii au contestat-o. Pe 24 februarie, magistraţii au admis contestaţia, astfel el rămânând în arest preventiv. La ieşirea din clădirea instanţelor, avocatul Pavel Abraham a declarat: “Nu mă surprinde această hotărâre. M-am obișnuit deja, ca reflexe ale trecutului, să vorbesc de o manieră abstractă, in motivarea unor cauze. E o obișnuinţă si va fi greu s o schimbăm. Parcă-i un joc de-a şoarecele şi pisica. Tribunalul îl eliberează, iar Curttea de Apel invalidează si admite contestaţiile procurorilor. Nu ştiu dacă-i un mecanism pus la punct. Eu respect ceea ce spune instanţa, dar am îndoieli foarte serioase cu privire la profunzimea concluziilor date. Voi încerca să nu abandonez lupta cu sistemul, în care arestarea preventivă a devenit un sport naţional şi, practic, măsura preventivă se transformă într-o pedeapsă anticipată. Având în vedere că avem îndoieli foarte serioase cu privire la lipsa imparţialităţii de aici, am cerut strămutarea la Tulcea. Ne vom apăra şi atunci, în caz contrar, putem trece cu Marius Constantin direct la condamnare. Anticipez ce se va întâmpla. Mizăm pe obiectivitate şi imparţialitate cu toate că, în România fiind, care e o ţară prea mică, în faţa unui fost preşedinte şi a fratelui său e greu să te aperi”. Reamintim că ginerele lui Bercea Mondial a fost trimis în judecată întrucât l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108