REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Avocatul Mihai Petrescu, ţepar în serie

Avocatul Mihai Petrescu, ţepar în serie

Replica API 13 decembrie 2012 | 00:00 1656

E în Baroul Tulcea, dar "acţionează" în Constanţa

E în Baroul Tulcea, dar "acţionează" în Constanţa

Un avocat din Baroul Tulcea, care locuieşte în Eforie Nord, a escrocat trei constănţeni cu câteva sute de milioane de lei vechi, dar numărul victimelor ar putea fi mai mare. Metoda de lucru este clasică: bun vorbitor, cu o putere remarcabilă de persuasiune, îşi convinge clienţii, care descoperă ulterior că sunt, de fapt, victime, să-i plătească onorarii de mii de euro în schimbul promisiunii că le rezolvă problemele, după care dispare. Ultimii ţepuiţi i-au plătit, în primăvara acestui an, aproape 20.000 de lei, după care au constatat că avocatul nu mai răspunde la telefon şi nici nu mai are cabinetul la adresa unde s-au întâlnit iniţial. Mai mult, aşa zisul om al legii îşi schimbă frecvent numerele de telefon, să recunoaştem, o practică de-a dreptul bizară pentru un avocat, care ar avea nevoie, teoretic, să fie găsit de cât mai multă lume, pentru a-şi putea oferi serviciile. Este vorba despre Mihai Victor Petrescu, avocat în Baroul Tulcea de pe 01.02.2007, dar care prestează pe meleaguri constănţene. Petrescu locuieşte în Eforie Nord, acolo unde este vecin cu una din victimele sale mai vechi, despre care ultimele persoane escrocate au aflat din întâmplare, în căutarea lor disperată a avocatului care i-a lăsat fără 20.000 lei.

Acuzaţiile vin din partea afaceristului Ilie Bundache şi a asociatului său, care l-au angajat în martie 2012 pe avocatul Mihai Victor Petrescu, la recomandarea unei cunoştinţe, pentru a le apăra interesele într-un proces împotriva Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi a firmei Apolodor. Aceştia încearcă de trei ani de zile să convingă portul că nu e tocmai legal să li se ia, cu japca, circa 4.000 de metri pătraţi, pentru construcţia podului rutier de peste Canalul Dunăre Marea Neagră. Ministerul Transporturilor, prin Administraţia Porturilor, i-a expropriat vara aceasta pentru 1.000 de metri pătraţi, dar, între timp, constructorul Apolodor a ocupat încă 4.000 de metri din proprietatea lor. Portul nici măcar nu neagă acest lucru, de trei ani promiţându-le constănţenilor pe terenul cărora ridică podul că vor fi despăgubiţi. Evident, păgubiţii au apelat la mai mulţi avocaţi pentru a-şi face dreptate, dar, de fiecare dată, aceştia ba deveneau brusc consilieri pe la Apolodor, ba primeau telefoane de pe la Bucureşti să o lase baltă.

Cum şi-a agăţat clienţii: se lăuda cu pilele lui Sali Negiat la Guvern. După ce au fost ţepuiţi, au aflat că Negiat habar nu avea de avocat

Tocmai de aceea, când avocatul Mihai Victor Petrescu le-a promis că se ocupă de toate, n-au stat mult pe gânduri şi au bătut palma, mai ales că acesta se lăuda că are relaţii solide la Ministerul Transporturilor, prin intermediul fostului deputat şi secretar de stat Sali Negiat. Ulterior, cei doi constănţeni au aflat, personal de la Sali Negiat, că acesta habar nu avea cine este avocatul Petrescu. Imediat după ce au căzut la înţelegere, avocatul Mihai Victor Petrescu le-a cerut un onorariu iniţial de câte 1.000 de euro de persoană, pe care cei doi constănţeni l-au plătit. La câteva zile, le spune că are nevoie de două expertize, care urmau să coste între 1.000 şi 1.500 lei fiecare. Clienţii se arată de acord cu realizarea expertizelor, moment după care avocatul vine şi le cere 5.000 de lei, în loc de maxim 3.000, dar, de bună credinţă, oamenii plătesc şi de această dată. În scurt timp, avocatul vine din nou şi le cere încă 7.000 de lei, pentru realizarea studiului topografic al terenului din Agigea ocupat de Apolodor. Mulţumiţi că, în câteva zile, cazul lor pare să se mişte mai repede decât au reuşit în cei trei ani de conflict, clienţii îi achită lui Mihai Victor Petrescu şi ultima sumă solicitată. După care s-a lăsat liniştea. Totală, din moment ce avocatul nu mai răspunde la telefoane, după care îşi schimbă numerele de telefon şi nici nu mai putea fi găsit la biroul din Piaţa Ovidiu unde se întâlnise prima dată cu clienţii săi. Cei doi constănţeni realizează că avocatul nu le-a eliberat, niciodată, nici o chitanţă pentru toţi banii pe care i-au dat şi nici nu le-a prezentat vreodată măcar o hârtie prin care să demonstreze că poartă vreo corespondenţă cu portul, Apolodor sau că munceşte în vreun fel pentru ei. Întrebând în stânga şi-n dreapta, cei doi păgubiţi află că nu sunt singurii escrocaţi de avocatul Mihai Victor Petrescu.

Escrocaţi şi ameninţaţi apoi să-şi ţină gura: "Apolodor e firmă mare, te poate face să dispari"

Un om de afaceri din Eforie Nord, care are şi cetăţenie germană, Dumitru Nanu, a fost înşelat cu 4.000 de euro, încă din 2009. Nanu a semnat în august 2009 un contract cu avocatul Petrescu, prin care acesta se angaja să-i recupereze un prejudiciu de 150.000 de euro, suferit de omul de afaceri în urma unei tranzacţii imobiliare. Avocatul a cerut şi a primit 4.000 de euro, eliberând însă chitanţă doar pentru jumătate de sumă, după cum se vede în documentele intrate în posesia noastră. Suntem în decembrie 2012, iar după mai bine de trei ani, Dumitru Nanu nu numai că nu a câştigat nici un proces şi nici nu a văzut vreun euro din cele 150.000 promise, dar nu mai dădea de avocat în nici un fel, pentru a-i cere socoteală. Acum, Nanu s-a alăturat celor doi constănţeni escrocaţi în cazul terenurilor din Agigea şi încearcă împreună să dea de urma lui Mihai Victor Petrescu. Şi încă un episod interesant: la începutul lui septembrie, după ce, luni de zile nu a răspuns la telefoane şi a schimbat mai multe numere, avocatul i-a răspuns, pe neaşteptate, lui Ilie Bundache şi a acceptat să se întâlnească, la restaurantul Colonade. Nu a făcut-o însă pentru a-i da banii înapoi sau a-l anunţa de vreo victorie în instanţă, ci pentru a-i transmite o ameninţare clară, din partea Apolodor: "E firmă mare, puternică, stai liniştit şi nu face scandal, că dacă vrea, în jumătate de zi, te face să dispari!". Altfel spus, după ce i-a uşurat pe oameni de 200 de milioane, îi mai şi ameninţă să lase totul baltă. Cei trei păgubiţi ne-au declarat că vor depune plângeri penale pe numele avocatului Mihai Victor Petrescu, dar şi sesizări la Baroul Tulcea. Vom reveni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Telefon avocat mihai petrescu 0784427871 TELEFON AVOCAT MIHAI PETRESCU.PENTRU CEI PACALITI! CRISTINA PETRESCU: 40773805344 de la Nanu
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614