REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Avocatul Mihai Valeriu, dat pe mâna DNA de fostul poliţist Corbeanu, din dosarul "Buldoexcavatorul"

Avocatul Mihai Valeriu, dat pe mâna DNA de fostul poliţist Corbeanu, din dosarul "Buldoexcavatorul"

Replica API 19 octombrie 2012 | 00:00 372

Cătălin Dancu îşi apără colegul de breaslă:

Cătălin Dancu îşi apără colegul de breaslă:

Apărătorul avocatului constănţean Mihai Adrian Valeriu a atacat cu recurs măsura arestului preventiv şi urmează să facă publice detalii "picante" din acest caz. Mihai Valeriu a fost arestat pentru 29 de zile într-un dosar intrumentat de procurorii DNA, avocatul constănţean fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: în perioada februarie 2011- iunie 2012, inculpatul Valeriu Adrian Mihai a pretins de la un denunţător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Potrivit avocatului Cătălin Dancu, cel care îl apără pe Mihai Valeriu, cazul este "o bătaie de joc". "A fost un dosar prezentat în instanţă în jumătate de oră, deşi are 300 de pagini. Instanţa nu ne-a permis să studiem toate documentele", a declarat, pentru "Replica", Dancu. El a precizat că în apărarea colegului său, Mihai Valeriu, va arăta care este "adevărata faţă" a denunţătorului din dosar, precizând că respectivul se numeşte "Silviu Corbeanu, patron al terasei New Tabu din Constanţa".

Cine este Corbeanu

Facem precizarea că, din datele oficiale, terasa New Tabu aparţine unei alte persoane, Silviu Corbeanu fiind doar manager al localului. Chiar şi aşa, Corbeanu este o figură cunoscută în peisajul de la malul mării, şi asta pentru că este fost poliţist de la Frontieră, recidivist. A absolvit Academia Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice şi, până în 2003 a fost jurist/ofiţer în cadrul Ministerului de Interne. Cariera i-a fost curmată brusc după ce a fost judecat sub acuzaţia de trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că, în perioada aprilie-iunie 2001, fostul poliţist de frontieră a cerut unui bărbat 4.500 de dolari, promiţându-i că îl va ajuta să înregistreze un autoturism cumpărat fără forme legale În 2002, au mai descoperit oamenii legii, Corbeanu a recunoscut bărbatului că nu reuşeşte să înregistreze autoturismul, aşa că l-a înstrăinat unei terţe persoane şi a oferit, în schimbul celor 4.500 de dolari o altă maşină. Ghinion, însă! Maşina s-a dovedit a proveni dintr-un furt, iar într-un final, în acest dosar, Corbeanu a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar după ce a executat o treime din pedeapsă a fost eliberat condiţionat, în 2004. La mai bine de 6 ani de la această "istorie", Corbeanu revine în atenţia opiniei publice, în dosarul "Buldoexcavatorul". Pe scurt, la sfârşitul lui 2010-începutul lui 2011, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie ale judeţelor Bacău, Iaşi, Neamţ şi Galaţi, cât şi al luptătorilor Serviciu de Intervenţie Rapidă, au avut mai multe intervenţii în forţă, pentru destructurarea unei reţele de escroci care închiriase utilaje grele de la o societate, utilaje care ulterior erau vândute unor terţi. În momentul în care escrocii au fost prinşi, Corbeanu avea asupra sa şi o legitimaţie falsă de poliţist în cadrul serviciului Antidrog. Iniţial arestat preventiv, Corbeanu a reuşit să obţină eliberarea, fiind în aşteptarea condamnării.

Alexandra ANTON, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369