REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Avocatul Poporului anchetează EVACUĂRILE de la Mangalia. Active Watch: Primărie barbară, cu decizii rasiste!

Avocatul Poporului anchetează EVACUĂRILE de la Mangalia. Active Watch: Primărie barbară, cu decizii rasiste!

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:23 580

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu evacuarea unor familii de romi dintr-un cartier din Municipiul Mangalia, au transmis reprezentanții instituției. „Active Watch România a distribuit pe Facebook o postare în care era prezentat modul abuziv în care s-a procedat, în 15 septembrie 2017, când au fost puse în executare hotărârile judecătorești definitive de evacuare a locuințelor sociale ocupate de 15 familii de romi din cartierul Mihail I. Dobrogeanu (zona Barăci), din municipiul Mangalia”, a precizat Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al Avocatului Poporului.

Redăm, în rândurile următoare, afirmațiile celor de la Active Watch România: „Federația Democrată A Romilor și Asociația Partida Romilor "Pro-Europa" Constanța au fost prezente la Mangalia, în ziua de 15 septembrie 2017, unde au fost puse în executare hotărârile judecătorești definitive de evacuare a locuințelor sociale ocupate de 15 familii de romi din cartierul Mihail I. Dobrogeanu (zona Barăci).

Unii dintre locatari sunt plătitori de taxe la zi, alții cu restanțe, conform contractelor agreate și încheiate cu autoritățile publice locale, precum și a chitanțelor. Deși locatarii au primit promisiuni din partea autorităților locale cu privire la prelungirea contractului de închiriere a spațiului, aceștia au fost evacuați.

Atragem atenția asupra abuzului de forță din partea autorităților locale și Jandarmeriei, luând în considerare că acestea au detașat în zonă șase dube cu jandarmi, patru câini de intervenție, două mașini a poliției locale și reprezentanți ai primăriei, părând a fi o intervenție împotriva crimei organizate, nu împotriva unor beneficiari de locuințe sociale.

Imediat după ce jandarmii au evacuat locuințele, muncitorii au început să zidească intrările și ferestrele imobilelor evacuate, pentru a bloca accesul în incinta acestora.

Locatarii au susținut că administrația locală le-a adus la cunoștință faptul că vor fi evacuați, încă din anul 2016, promițându-le verbal că le vor oferi locuințe noi. Însă aceste promisiuni nu au fost respectate, iar romii au încercat în zadar să obțină o audiență cu primarul în vederea soluționării situației locative.

Modul violent și abuziv de acțiune a jandarmilor a determinat atacul de cord a unei femei în vârstă, urmat de decesul acesteia”, se precizează în postarea de pe rețeaua de socializare.

Încă o primărie barbară, cu decizii rasiste: Mangalia. Au fost evacuate 15 familii de romi. Nu există nicio preocupare pentru soarta acestora odată ce au fost lăsați fără acoperiș. O femeie în vârstă a făcut un stop cardiac și a murit. Mulți jandarmi și multă ură, asta înseamnă pentru primarul Radu Cristian asistență socială și protecția copilului. Avocatul Poporului o fi acasă?”, au precizat cei de la ActiveWatch România.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
15 familii ? Pai erau pe putin 200 de bronzati in acele baraci infecte ! Au fost tinuti acolo , ca votau cu PSD-ul si luau si ajutor social si pachete si toate cele de la primarie ...
1
0
"Primarie barbara". Bine ca sunt ciorile infractoare un izvor de civilizatie si noi nu stiam. Uite unde era salvarea Romaniei. Astia de la Active Watch probabil sunt scapati in cap.
0
0
Elibereaza locul pentru invadatori.Cind or sa afle tiganii sa vezi hora stacato.
1
0
Mama! Cata zarva se face pentru niste nenorociti mizerabili care se inmultesc ca sobolanii si care,in curand,ne vor domina
3
0
Dle Jurnalist de cite ori a-ti venit in Mangalia in zona respectiva sa vedeti gradul de infectie?Abuziv nu inseamna si cind talharesc pe strada?Abuziv nu inseamna cind fura si dau in cap?Cum se face ca toate aceste scursuri ale societatii sunt discriminati iar cetatenii orasului care poate trec prin aceleasi probleme nu sunt?
3
0
Un ex care ne trebuie si in Constanta! E deszastru ce au facut specimenele astea de ,,oameni" din locuintele ce le-au ocupat abuziv! Domnule Fagadau ocupativa de problemele Constantei ptr ca vam votat!
3
0
Nu este corect si cinstit ca primaria s-au statul sa le deie locuinte gratis .Invatati sa munceasca si sa si construiasca case s-au sa cumpere din bani munciti nu la cersit .
5
0
care ai scris articolul esti un jurnalist de 2 lei....tu cunosti bai jurnalistule bai cum e cand intrii in serparia aia de la Baraci?....tu crezi ca ciorile alea infecte care doar fura si dau in cap ....paraseau asa fara sa schiteze un gest camerele lor unde stateau....focarele alea de infectie?.....dar sa i scoata pe toti de acolo sa se duca de unde au venit si locul ala sa fie ars din temelii.....moarte ciorilor infecte......
9
0
Bravo Primaria Mangalia! Un articol scris la comanda ActiveWatch Romania, ong finantat de Soros. Vad ca Replica a ajuns portavocea lor.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218