REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avocatul Poporului contestă la Curtea Constituțională legea care îl impiedică pe Liviu Dragnea să fie premier

Avocatul Poporului contestă la Curtea Constituțională legea care îl impiedică pe Liviu Dragnea să fie premier

Replica API 5 ianuarie 2017 | 00:11 409

Avocatul Poporului va contesta, joi, la Curtea Constituțională legea 90/ 2001 care interzice unui condamnat penal să ocupe funcții în guvern, anunță HotNews.ro. Din cauza acestei legi Liviu Dragnea nu poate ocupa legal funcția de premier, deoarece a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul. Avocatul Poporului a anunțat pe data de 19 decembrie că nu va contesta, până la formarea noului guvern, articolul de lege care împiedică un condamnat penal să facă parte din Executiv. Guvernul Grindeanu a primit miercuri, 3 ianuarie, votul de investitură în Parlament și a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat în Parlament că va trimite joi la Curtea Constituțională in contestația la legea 90/ 2001, mai notează HotNews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a fost sef de promotie al facultatii de drept din Bucuresti, a fost liderul Fratia , primarul Bucurestiului, prim ministru al Romaniei si acum a ajuns ca actiunile lui sa fie analizate de niste analfabeti basisti!
0
1
dupa cum te exprimi sant convins ca n-ai terminat 8 clase!
0
0
Ceva tot trebuie facut.S-ar putea ca demersul lui Ciorbea sa reglementeze cumva accesul sau stoparea lui Gica Popescu la safia FRF.Pai nu?Legea -i lege pentru toti.
0
0
Numai avocatul poporului, nu este spanchiul, asta. Este avocatul lui Dragnea, al unor politicieni !? Demisia !! Sa-si dea demisia, ocupa o functie in stat pe care nu o merita, a dormit in bocanci pana acum...., a facut ochii, ...acum, abia acum !?
4
1
pesedistu asta imputit de sub mine .ce activitate sa aiba ba guvernul ca sunt semianalfabeti si daca moare gragnea nu stiu ce sa faca
2
0
sefu vrea cu orice pret demiterea si asta trebuie sa o impuna in cel mai scurt timp parlamentul si guvernul care nu ai lasa sa-si desfasoare activitatile. Este deja turbat !
0
1
Bravo postarea: "ianis", felicitari !! Foarte buna constatarea..., chiar asa, asta ne reprezinta, strambul asta, la caracter ma refer in primul rand ...!!
4
0
Ce cauta strambul asta ca avocat al poporului. A hibernat doi ani si acum s-a trezit dar nu s-a desteptat. Aruncati-l pe fereasta trenului.
6
1
a rezolvat problemele "poporului" si acum trebuie sa apere infractorul sef
4
1
DAR PE EL CINE IL CONTESTA? Este un om fara caracter tine cu penali sa mai stea pe scaun sa-si mai plateasca din datorii.
6
2
unde a fost ceorbea pina acum a fost atatea probleme in ro.
7
0
Nu vei reusi sa aduci la conducerea romaniei pe condamnatii,avocatul poporului nu are in atributie anularea de legii,el trebuie sa fie avocatul poporului nu al condamnatilor.Ciorbea ai fost un prost, ai multe datorii,de ce nu ai furat si tu precum cei care au confiscat revolutia in 1989.Toti o sa patiti ca tortionarul Visinescu, a fost condamnat dupa multi ani pentru oameni omorati in puscariile comuniste.
11
2
cata muie mai vrei sa iei ? sa-i dam si lui ma-ta !
1
7
Care avocat al poporului?Asta este avocatul lui Dragnea!!!
13
3
ciorbel, de ce nu te-ai autosesizat acum doua saptamini, cind petrom marea preturile NEJUSTIFICAT si ceilalti... Taticul tau isi da palme ,pe motiv ca nu a facut o labuta cind trebuia...
16
1
S-a trezit chioretele, cu un ochi la slanina si unul la maslina !? Ai dormit pana acum, s-au ti-a fost frica ?! Cata umilinta cata, iresponsabilitate...!! De ce ma mir, dor esti platit de la buget : dilaila, dolce vita ! Un maimutoi, care trebuie inlocuit urgent !
16
1
A APARUT LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI !!! SA TREZIT DIN HIBERNARE!!
7
1
Deci,aceasta hotarare va fi valabila in toate intreprinderile,daca la guvern merge!Gunoiule,nu credeam ca te vei umili atat de tare.
9
2
Chiorete e tarziu acum sa te pui bine cu puterea, tot te schimba pt. ca nu ai atacat la CCR inainte sa poata ajunge PM!
7
1
Sa ne bagam p lile in ma ta Ozzy. Retardat esti baaa
4
3
Sa fie introdus un articol prin care cine nu are dosar penal sa nu poata candida la alegeri
14
2
Dragnea stie ce vrea, este viitorul presedinte al romanilor, baronul baronilor
6
17
Ai tacut malc, pana acum...,te-ai trezit, pardon, ai facut ochi : unul, ca unul oricum este intr-o alta directie ....., ce sa spun, ai prins curaj, te-ai sesizat si tu acum, ....sa ai activitate.....
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108