REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul Poporului intervine în cazul medicilor cercetaţi pentru bolnavii COVID

Avocatul Poporului intervine în cazul medicilor cercetaţi pentru bolnavii COVID

Replica API 19 ianuarie 2022 | 00:00 602

Avocatul Poporului, Renate Weber, a intervenit în cazul medicilor cercetați pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie. Ce răspuns a primit de la Poliţia Capitalei în acest caz.

Renate Weber

Managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, anunță că medicii unității spitalicești pe care o conduce se confruntă cu un val de plângeri penale pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie.

“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă.

Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient", spune managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

„Nu este drept ce se întâmplă“

Avocatul Poporului, Renate Weber, a intervenit în cazul medicilor cercetați pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie.

„Noi am primit o petiţie în numele mai multor medici din partea unui avocat care îi reprezintă şi prin care ni se aducea la cunoștință această situaţie, faptul că medicii erau luați din timpul programului şi obligați să se prezinte la secţiile de Poliţie.

Noi am avut o primă adresă către Inspectoratul General al Poliţiei şi am venit acolo cu o serie de sugestii ca să evităm în plină pandemie să dislocăm medicii şi să îi obligăm să facă drumuri la secțiile de Poliţie. De exemplu, să se poată face online, să meargă poliţiştii în spitale şi acolo să poată sta de vorbă cu medicii să le ia declarații.

Ce răspuns a primit Avocatul Poporului de la Poliţia Capitalei în acest caz

Ieri am primit un răspuns de la domnul Berechet care ne spune că o ascultare online nu este posibilă, pentru că nu e prevăzută de lege, că nu are suficient personal ca să se deplaseze polițiștii la spital şi le e frică să nu se infecteze", a spus Renate Weber, Avocatul Poporului, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe avocata poolii ?
4
0
Credeau ca nu vor raspunde pt ceea ce au facut? Toti raspundem, doar timpul e aleatoriu.
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367