REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul Poporului, PRESIUNE FANTASTICĂ pe Primăria Constanţa şi Prefectură, pentru terenul pus sub sechestru la Carrefour

Avocatul Poporului, PRESIUNE FANTASTICĂ pe Primăria Constanţa şi Prefectură, pentru terenul pus sub sechestru la Carrefour

Replica API 10 decembrie 2016 | 22:22 2688

19 hectare de teren din municipiul Constanţa rămân sub sechestru, dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa având la bază, potrivit surselor noastre, sesizări făcute atât de Primăria Constanţa, cât şi de către Prefectura judeţului. Demersul reprezentanţilor primăriei şi prefecturii au venit după ce Instituţia Avocatul Poporului, prin reprezentantul său în teritoriu, a făcut verificări la aceste două instituţii.

Reamintim că, în luna noiembrie, procurorul de caz de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa a înştiinţat primăria, respectiv prefectura, că a dispus instituirea sechestrului pe un teren de 19 hectare de vis-a-vis de Carrefour. Este vorba despre terenul disputat în instanţă de Zoea Rădulescu (fostă angajată a MAI, la Departament Protocol şi fostă numărul 4 în PNŢCD pe ţară). Aceasta a reuşit să obţină în instanţă anularea unor titluri de proprietate şi, în baza unei expertize extrajudiciare, să arate că terenul pe care trebuia să îl moştenească se află în municipiul Constanţa, deşi ea fusese împroprietărită în comuna Mihail Kogălniceanu (detalii: http://www.replicaonline.ro/constanta-aceasta-sicilie-a-romaniei-297497/ ).

Primăria Constanţa şi Prefectura, conştiente că la mijloc este o situaţie mai mult decât ciudată, nu s-au grăbit să o pună în posesie pe Zoea Rădulescu, aşa că s-au trezit în paradoxala situaţie de a fi verificate de Instituţia Avocatul Poporului! Spunem paradoxală pentru că, dacă verificăm legea în baza căreia funcţionează Avocatul Poporului, este oarecum neobişnuit ca instituţia în cauză să întreprindă astfel de demersuri hei-rup-iste. Mai precis, Zoea Rădulescu a formulat o plângere în atenţia Avocatului Poporului (instituţie condusă, pe plan naţional, de Victor Ciorbea). Ca acţionată de un resort, instituţia a percutat, consemnând, într-un document transmis prefectului judeţului Constanţa: „În vederea soluţionării aspectelor reclamate de petentă (Zoea Rpdulescu – n.r.), a fost aprobată efectuarea unei anchete la instituţiile implicate, în perioada 15-18 iulie 2016 (...)”.

În acelaşi documente se mai arată că au fost chemaţi „la raport” prefectul Adrian Nicolaescu, reprezentantul Primăriei Constanţa, în final Avocatul Poporului recomandând: „1. Primarul municipiului Constanţa şi Comisia Locală pentru aplicarea Legii nr. 18/1991, vor proceda la întocmirea actului administrativ în vederea anulării celor 5 titluri de proprietate (titluri anulate prin sentinţa civilă nr. 21763 pronunţată de Judecătoria Constanţa la 2 decembrie 2008 în dosarul 63/12/2003. 2. Prefectul judeţului Constanţa şi Comisia Judeţeană de aplicare a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Constanţa, vor solicita documentaţia administrativă care stă la baza emiterii titlurilor de proprietate şi vor emite petentei noi titluri pde proprietate pentru o suprafaţă de 19 ha de teren potrivit sentinţei civile nr. 8566 pronunţată de către Judecătoria Constanţa la 1 aprilie 2010 în dosarul nr. 5116/212/2010, definitivă şi irevocabilă. 3. Conducătorii instituţiilor sus menţionate vor informa Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Constanţa, cu privire la însuşirea prezentei recomandări” (detalii – click pe IMAGINILE DE MAI JOS!).

Potrivit unor surse, recomandarea Avocatului Poporului reprezintă o presiune şi un abuz nemaiîntâlnit până în prezent într-o astfel de speţă. Însă, chiar şi aşa, momentan, retrocedarea este blocată, terenul fiind în continuare sub sechestru, iar ancheta procurorilor este în curs.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iesi din ciorba ca te mananca taietei
0
0
acesti securisti disputa pe masa si tasu , sa moara toti .
1
0
Cu dobitocul de Ciorbea in frunte care doarme tot timpul ce pretentii sa ai in teritoriu
4
0
Verificati voi daca sunteti inteligenti la cate mari oficialitati din diferite instituti ca MAI,Justitie,Garda Finaciara a distribuit Mazare terenuri de case ca sa taca fraeri din gura.
8
0
aprobarile de constructii pe tot litoralul in ultimi 5 ani !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367