REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avocatul Poporului: ''Românii infectați să primească salariul integral, nu 75%''

Avocatul Poporului: ''Românii infectați să primească salariul integral, nu 75%''

Replica API 23 mai 2020 | 00:00 1357

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că persoanele care suferă de COVID-19 şi care sunt nevoite să stea fie internate în spital, fie în izolare, ar trebui să primească salariul integral şi nu doar 75% din salariu, aşa cum se întâmplă acum, ea afirmând că este suficientă actualizarea unei Hotărâri de Guvern care deja există şi că, deşi s-a adresat şi ministrului Sănătăţii, şi ministrului Muncii, nu a primit niciun răspuns.

„O chestiune pe care noi am sesizat-o plecând de la o sesizare a unor medici este faptul că persoanele care sunt bolnave COVID-19 şi care trebuie să stea fie în izolare fie sunt internate primesc 75% din salariu concediu medical. De ce? Pentru că există o Hotărâre de Guvern care nu a fost actualizată. (...) Sigur că da (ar trebui concediul să fie plătit sută la sută – n.r.)”, a declarat Weber, potrivit News.ro.

Ea a precizat că este vorba despre medicii care s-au infectat şi a trebuit să stea în spital, la tot personalul medical, dar la orice persoană în parte şi că a făcut apel şi la ministrul Sănătăţii, şi la ministrul Muncii.

”Nu e decât o actualizare a unei Hotărâri de Guvern, o modificare care se poate face rapid. Din păcate, de peste o lună nu am primit niciun răspuns”, a susţinut Avocatul Poporului sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bogatirea patronilor. Psdisto, de ce nu militezi pt discriminarea care exista intre salariile din UE si RO. Nu exista nici un motiv real ca salariile din RO sa nu fie identice ca in UE, caci toata fiscalitatea, cursul, platile, totul se face aliniat la euro si dolar din 1989 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sesizeaza-te in legatura cu farmacistii de la lanturi, platiti in fct de vanzari, fiind considerati necalificati, vanzatori, dupa 5 ani de facultate, imbogatind patronii din top 300!!!!!
2
1
Alo Renato,pai deunde sa dea statul bani daca PSDisti s-au tot inprumutat pentru ca sa plateasca pensiile marite fara baza reala si datoria externa a Romaniei creste continuu pentru ca liberali nu au curaj sa taie pensiile uriase pt.o tara ca Romania,caci nici pensionari,nici doctori,nici suduri sau strungari nu pot pretinde bani ca in Germania,Olanda sau Suedia pentru ca tarile alea au alt buget si Romania altul,nu e vorba ca nu merita. Dar daca Romania se tot imprumuta pentru consum datoria o sa creasca pana cand or sa spuna straini,stop romanilor nu va mai dau bani si atunci !!!!.
3
2
e strigator la cer cum isi bate joc psd ista asta de institutia avocaatul poporului! Ce sa ii platesti madam, unui om care nu a muncit ? evident, concediu medical! ATAT ! de pensiile speciale nesimtite nu spui nimic , corupt o ! de 300 de parlamentari ceruti prin referendum de romani ,nu spui nimic! ce faci tu pt salariul urias, daruit de psd ? ar trebui desfiintata institutia avocatul popurului, caci NU lucreaza pt popor!
5
1
Bravo! Felictari si multumiri AVP ptr comportamentul avut in timpul pandemiei! Bine ca macar o institutie lupta ptr drepturile is libertatile romanilor!
2
7
pai daca nu au muncit nici o zi , de ce sa primeasca leafa toata ?? tipa face parte din bugetarii superhraniti, pt ei banii cad din cer si nu se termina vreodata, exista mereu o armata de sclavi pe 1800 lei net care trag la rame.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367