REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Avocatul Sorin Calaigii, condamnat la închisoare cu EXECUTARE

Avocatul Sorin Calaigii, condamnat la închisoare cu EXECUTARE

Replica API 25 decembrie 2015 | 00:12 2136

Avocatul Sorin Calaigii a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în regim de detenţie. Decizia aparţine Curţii de Apel Bucureşti, fiind luată la data de 23 decembrie anul curent, dar nu este definitivă.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi Mihaela Bodîrlău, ea primind tot 5 ani în regim de detenţie. De asemenea, magistraţii au menţinut măsura sechestrului asigurător, fiind vorba despre mai multe bunuri ale inculpaţilor. Spre exemplu, în cazul lui Calaigii, sub sechestru au rămas două autoturisme, un Audi A6 şi un BMW X6, dar şi un teren situat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa. Menţionăm şi faptul că inculpaţii nu au voie să exercite funcţia de avocat.

Amintim că Sorin Calaigii, avocat în cadrul Baroului Constanţa, a ajuns în atenţia procurorilor DNA pentru săvârşirea a 3 infracţiuni concurente de trafic de influenţă şi Mihaela Bodîrlău, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de trafic de influenţă şi şantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

1. În luna iunie a anului 2011, inculpatul Sorin Calaigii, avocat în Baroul Constanţa, a pretins şi a primit de la o persoană suma de 6.500 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor judecători de la Curtea de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabilă faţă de fiul său, judecat pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la omor calificat, într-un dosar aflat în faza apelului. Soluţia din apel a fost însă defavorabilă cumpărătorului de influenţă, apelul declarat fiind respins, iar pedeapsa aplicată la fond a fost chiar mărită. Ulterior pronunţării acestei soluţii, inculpatul Sorin Calaigii a restituit suma de 6.500 euro, pe motiv că pretenţiile magistraţilor ar fi sporit.

2. În luna septembrie a anului 2012, inculpata Mihaela Bodîrlău, avocat în Baroul Bucureşti, a pretins şi a primit de la o persoană suma de 20.000 euro, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie de trimitere a unui dosar spre rejudecare Tribunalului Constanţa. În dosarul înregistrat la Curtea de Apel Constanţa cumpărătorul de influenţă alături de alţii fusese condamnat de instanţa inferioară la pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă. Apărătorii aleşi ai inculpaţilor din această cauză au fost Calaigii Sorin şi Mihaela Bodîrlău. În legătură cu acest dosar, pe fondul deteriorării relaţiei dintre avocata Bodîrlău Mihaela şi familia cumpărătorului de influenţă, în luna mai a anului 2013, inculpatul Sorin Calaigii a primit, la rândul său, suma de 3.000 lei şi a mai pretins un rest de 2.000 lei de la aceeaşi persoană, lăsându-o să creadă că are influenţă asupra unui judecător de la Curtea de Apel Constanţa, astfel încât să îl determine să dea o soluţie favorabilă inculpaţilor în dosarul respectiv.

În luna aprilie 2014, pe fondul instrumentării prezentei cauze de către procurorii DNA, inculpata Mihaela Bodîrlău a exercitat ameninţări cu săvârşirea de acte violenţă asupra cumpărătorului de influenţă (martor în prezenta cauză) dar şi cu privarea sa de libertate, urmărind pe această cale să îl determine pe martor să renunţe la demersul constând în sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la posibile infracţiuni de corupţie săvârşite de către ea.

3. Într-un dosar diferit de primele două, la data de 6 noiembrie 2013, inculpatul Calaigii Sorin a pretins suma de 15.000 euro de la o altă persoană pentru ca, folosindu-şi influenţa pe care afirma că o avea asupra unor judecătoare din cadrul Curţii de Apel Constanţa, să le determine pe acestea să respingă recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva sentinţei de achitare pronunţate de Judecătoria Constanţa, în care persoana respectivă fusese judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol. La data de 15.11.2013, a fost admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, persoana vizată fiind condamnată la o pedeapsă de cinci ani închisoare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti.. Ca nu a dat coment gogosaru.. A dat altcineva
0
0
Apropo sorine te rog sa ai grija de copilul meu. Nu e copilul tau.Daca nu crezi fai adn-ul
0
0
Sorin calaigi eu eu excroc nu avocat. A inselat multa lume. Cunosc lume care ia platit bani grei sai scape de dosare. Dar nu a rezolvat nimic. Pana in momentul de fata este intermediar spune ca el cunoaste judecatori si le ia bani oamenilor pentru ai scapa de puscarie. Rog sa se sesizeze politia si sai asculte telefoanele
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920