REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

AVOCATUL Tiberiu Bogdan IONESCU, CONDAMNAT definitiv de Curtea SUPREMĂ

AVOCATUL Tiberiu Bogdan IONESCU, CONDAMNAT definitiv de Curtea SUPREMĂ

Replica API 25 iunie 2021 | 09:59 2041

Avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu din Baroul Constanța a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru favorizarea infractorului și trafic de influență. Inițial, Curtea de Apel l-a achitat pentru favorizarea infractorului însă, Înalta Curte a desființat hotărârea Curții de Apel și l-a condamnat și pentru această faptă.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa şi de apelantul-inculpat Ionescu Tiberiu Bogdan, împotriva sentinţei penale nr.37/09.03.2010 a Curţii de Apel Constanţa, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce priveşte soluţia pronunţată cu privire la infracţiunea de favorizare a făptuitorului prevăzută de art.269 alin.(1) Cod penal şi greşita menţionare a temeiului de confiscare prevăzut de art.19 din Legea nr.78/2000 şi, rejudecând: În baza art.396 alin.(2) Cod penal, condamnă inculpatul Ionescu Tiberiu Bogdan la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art.269 alin.(1) Cod penal. Men?ine pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată inculpatului pentru săvâr?irea infrac?iunii de trafic de influen?ă prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal, rap.la art. 6 din Legea nr. 78/2000. În baza art.38 alin.(1) Cod penal raportat la art.39 alin.(1) lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. Menţine pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.(1) lit. a), b) şi g) Cod penal pe o durată de 1 an, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii aceloraşi drepturi. În baza art.91 alin.(1) Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului. Conform art.92 Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, care va curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în minuta Curții Supreme.

Ce spun procurorii!

Potrivit DNA, avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu ar fi cerut 1.000 de euro de la o persoană cercetată pentru șantaj și proxenetism, din care ar fi primit 3.800 lei. În schimbul banilor, acuză DNA, Ionescu ar fi susținut că poate interveni pe lângă lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, astfel încât aceștia să îi ofere informații despre comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada mai - iunie 2016, inculpatul Ionescu Tiberiu Bogdan a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și proxenetism (martor în cauza), printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care, a primit efectiv suma de 3.800 lei. Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Constanța, pe care îi poate determina să îi furnizeze informații legate de comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare. Informațiile respective urmau să stea la baza unui denunț pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet și astfel să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsa, prevăzute în legislația specială. În aceeași perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective 'informațiile' promise care însă nu au avut finalitatea așteptată de martor, nefiind reale.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218