REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Avocatul Valeriu Adrian Mihai, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Avocatul Valeriu Adrian Mihai, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

Replica API 16 ianuarie 2015 | 22:14 500

Tatăl constănţeanului, fost procuror: „Acuzarea are în vedere spusele a doi vagabonzi”

Tatăl constănţeanului, fost procuror: „Acuzarea are în vedere spusele a doi vagabonzi”

Valeriu Adrian Mihai

Avocatul Valeriu Adrian Mihai, trimis în judecată, în 2012, de procurorii constănţeni, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare, în regim de detenţie. Decizia este definitivă. Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, în mai 2014, la doi ani pentru trafic de influenţă, dar l-a achitat de alte două infracţiuni de trafic de influenţă. La recurs, ICCJ, a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei din mai 2014 a Curţii de Apel Constanţa. A desfiinţat în parte sentinţa atacată şi, rejudecând, a descontopit pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Valeriu Adrian Mihai, “în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor şi pe care le menţine, astfel: - 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (fapta din februarie 2011, denunţător Corbeanu Silviu); - 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (denunţător Ene Vilhem Viorel)”.

„Condamnă pe inculpatul Mihai Valeriu Adrian la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (fapta din 14.06.2011, denunţător Corbeanu Silviu), contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Mihai Valeriu Adrian, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare”, se arată în minuta ICCJ, pronunţată miercuri, 14 ianuarie a.c. De asemenea, instanţa de recurs a menţinut măsura asiguratorie luată în cauză şi a dispus restituirea de către inculpatul Mihai Valeriu Adrian a sumei de 2.500 euro, către denunţătorul Corbeanu Silviu şi a sumei de 2.000 euro, către denunţătorul Ene Vilhem Viorel. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: în perioada februarie 2011- iunie 2012, inculpatul Valeriu Adrian Mihai a pretins de la un denunţător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă, se arată în comunicatul de presă al DNA. „Silviu Corbeanu, patron al terasei New Tabu din Constanţa”. În perioada ianuarie - martie 2006, inculpatul Mihai Valeriu-Adrian a pretins şi primit de la un alt denunţător suma de 2.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Constanţa, învestit cu judecarea unui dosar în care denunţătorul era judecat, pentru a-l determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului, spun procurorii.

Tatăl lui Mihai Valeriu, fost procuror şi avocat: „Ce au făcut ei cu feciorul meu e un fel de avertisment pentru toţi avocaţii”

Tatăl lui Valeriu, fost avocat şi procuror, ne-a declarat, în urmă cu un an, despre reţinerea fiului său: „Acuzarea are în vedere spusele a doi vagabonzi, Silviu Corbeanu şi încă unul. Ce au făcut ei cu feciorul meu e un fel de avertisment pentru toţi avocaţii. Ei au transformat onorariul de avocat în trafic de influenţă. Eu, dacă ar fi fost să-i apăr pe ăştia, le luam mult mai mulţi bani, pentru că faptele erau mult mai grave”. Mihai Valeriu Adrian are 14 ani de avocatură şi a fost unul din avocaţii din celebrul dosar „Containerul”, soldat cu arestarea lui Laurenţiu Mironescu şi Sunai Cadâr. Este căsătorit şi are un copil, de câţiva anişori.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218