REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Awdi îşi trece averea pe firme nou înfiinţate, statul rămâne cu ţepele de zeci de milioane de euro

Awdi îşi trece averea pe firme nou înfiinţate, statul rămâne cu ţepele de zeci de milioane de euro

Replica API 5 octombrie 2011 | 00:00 478

Escrocherie în direct

Escrocherie în direct

Despre clanul mafiot Awdi, cam toată suflarea românească spune la unison că a furat de-a rupt; o spun mii de angajaţi Rodipet lăsaţi pe drumuri, o spune AVAS, care s-a chinuit câţiva ani să ia înapoi fosta societate naţională de distribuţie a presei făcută cadou lui Awdi de fostul premier Năstase, în preajma Crăciunului din 2003; o spun procurorii de la DIICOT, care au săltat câteva din beizadele neamului şi au sechestrat camioane de acte ale clanului etc. Cu toate acestea, libanezii grupaţi în jurul lui Hassan Awdi sunt pur şi simplu intangibili. Continuă să cheltuie milioane de euro prin cluburi de fiţe şi călătorii exotice, deţin proprietăţi din cele mai variate, de la terenuri la hoteluri, centre comerciale şi apartamente, pe care şi le trec de pe un nume pe altul, pentru a fenta, aşa cum au făcut mereu, Fiscul român şi anchetatorii.

Monitorul Oficial de ieri face public încă un episod din bătaia de joc prestată cu rânjetul pe buze de Awdi la adresa fraierilor, asta în timp ce Fiscul, AVAS, sute de creditori şi mii de angajaţi au de recuperat de la clanul libanez sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Concret, este vorba despre cum se trec nişte bunuri, în valoare de peste 4 milioane de euro în acest caz, de pe o firmă aflată în vizorul anchetatorilor pe o alta nou-nouţă. Altfel spus, asistăm parcă la o escrocherie în direct, prin care Awdi îşi salvează pas cu pas averea agonisită din atâţia şi atâţia ani de furat. Este vorba despre decizia de divizare a SC Simpem Impex SRL Bucureşti, luată pe 05.09.2011 de către conducerea alcătuită din Maria De Los Angelos Awdi, de 30 de ani şi SC Bucharest Confort Accomodation SRL, în calitate de asociaţi. Noua firmă rezultată ca urmare a divizării Simpem Impex, ce are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii, se numeşte Golden Land Investment SRL, la care unic asociat este aceeaşi Maria De Los Angelos Awdi, iar administrator este Hussein Awdi. Motivaţia divizării Simpem Impex şi, implicit, dispariţia acesteia, constituie o bălărie de prost gust, gen "stabilitate mai mare", "strategii flexibile" pentru "un efect pozitiv în perspectiva dezvoltării activităţii proprii", "creşterea eficienţei actului decizional" (de parcă nu sunt unii şi aceiaşi manageri) etc. În realitate, scopul este clar: trecerea bunurilor din proprietatea Simpem Impex în cea a Golden Land Investment. Potrivit anexelor publicate de Monitorul Oficial, valoarea activelor şi pasivelor trecute de pe fosta pe actuala firmă este de 17 milioane lei (echivalentul a peste 4 milioane de euro). Este vorba despre două construcţii din Bucureşti (Şoseaua Ştefan cel Mare nr.240, bloc 59, parter şi strada Baicului, nr.70, în valoare de peste 1,4 milioane lei), şapte terenuri din Bucureşti şi Braşov (evaluate la peste 1,1 milioane lei), precum şi un Logan, un VW Polo şi un VW Tiguan. La acestea, se adaugă mobilier, birotică, aparatură electrică şi electronică de alte câteva milioane de lei. În total, activele şi pasivele trecute de Awdi de pe o firmă pe alta este de 17.148.186 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614