REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Awdi pregăteşte încă o ţeapă pentru RAJA, Congaz şi Enel

Awdi pregăteşte încă o ţeapă pentru RAJA, Congaz şi Enel

Replica API 9 aprilie 2012 | 00:00 184

Hotelul Caraiman din Mamaia, închiriat unei firme fantomă

Hotelul Caraiman din Mamaia, închiriat unei firme fantomă

Dacă cei de la RAJA, Congaz şi Enel mai speră să-şi recupereze datoriile de miliarde de la Hassan Awdi, pentru utilităţile neplătite din anii anteriori la complexul hotelier Caraiman din Mamaia, le transmitem să-şi mai facă o dată calculele, în toamnă, după ce vor constata că au fost escrocaţi din nou, de acelaşi afacerist libanez. Câţiva angajaţi ai familiei Awdi ne-au dezvăluit că hotelul Caraiman I, din Mamaia, pe care DIICOT a pus sechestru de aproape doi ani de zile, a fost închiriat zilele trecute unei firme în cazul căreia încă nu s-a uscat cerneala de pe actele depuse la Registrul Comerţului. Noua entitate a clanului Awdi, SC Geo Marine Hotels SRL, va administra hotelul din Mamaia şi va avea în grijă, teoretic, plata tuturor utilităţilor.

Săptămâna trecută, o echipă trimisă de Mehdi Awdi la Constanţa a cerut avize de racordare la apă, gaz metan şi energie electrică în numele noii societăţi Geo Marine Hotels, pentru hotelul Caraiman I, în condiţiile în care toate încasările se vor face însă tot pe Locato Development SRL, firmă care a încheiat contractele cu agenţiile de turism. Evident, din moment ce nu încasează nici un ban, Geo Marine Hotels nu va avea de unde să achite facturile la apă, curent etc, iar furnizorii care vor descoperi că au fost din nou ţepuiţi de Awdi, şi tot în cazul hotelului Caraiman, vor afla că nici acum nu au de unde să-şi recupereze banii, din moment ce noua societate, care le cere avize de racordare chiar în aceste zile, nu are absolut nimic în proprietate. SC Geo Marine Hotels SRL are CUI 29991513 şi a fost înfiinţată pe 28 martie a.c., certificatul de înmatriculare fiind eliberat o zi mai târziu, pe 29 martie, administrator fiind aceeaşi săgeată a clanului Awdi în afacerile cu turism de la malul mării, Georgiana Popescu. Sediul firmei prin care Awdi va mai trage o ţeapă la Constanţa este în Bucureşti, Sector 2, pe Şoseaua Colentina nr.27, adică fix cartierul general a mai multor alte societăţi deţinute de clanul libanez. Reamintim că DIICOT a trimis în judecată mai mulţi membri ai familiei Awdi în două dosare extrem de complexe, Rodipet şi CFR Mesagerie, pentru prejudicii totale de circa 100 de milioane de euro aduse bugetului de stat. În paralel, sute de firme şi foşti angajaţi ai clanului Awdi au de recuperat datorii de alte zeci de milioane de euro. De afectat ce e, Hassan Awdi şi compania îşi redeschide acum hotelul din Mamaia, sechestrat de DIICOT şi mai pregăteşte o ţeapă furnizorilor de utilităţi din Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369