REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

BAC 2013! ANCHETE la liceele Lazăr Edeleanu şi Dimitrie Leonida: eliminare în bloc a elevilor din două săli de clasă

BAC 2013! ANCHETE la liceele Lazăr Edeleanu şi Dimitrie Leonida: eliminare în bloc a elevilor din două săli de clasă

Replica API 29 august 2013 | 00:00 139

Ciorne, fiţuici, dosare penale

Ciorne, fiţuici, dosare penale

Două clase de elevi din Năvodari şi Constanţa au fost eliminate din examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, după ce au fost văzuţi de comisie, pe camerele de supraveghere, cum schimbau ciornele între ei.

După vizionarea probelor video, 5 elevi din Mangalia au fost elimaţi miercuri din BAC de către Comisia de Examinare. Elevii aveau asupra lor ciorne sub atenta "supraveghere" a cadrelor care au înlesnit acest lucru prin neimplicare.

Tot ieri, la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, inspectorul Paula Iordan, a observat că un elev că avea pe bancă o fiţuică ce nu-i aparţinea. A aşteptat finalizarea examenului şi când a urmărit înregistrările video a observat că 16 elevi au beneficiat de ciorne şi materiale informative distribuite de supraveghetori. O situaţie similară a avut loc şi la Liceul Dimitrie Leonida, unde s-a constatat fraudarea examenului de către 13 elevi din aceeaşi clasă. În total au fost eliminaţi din BAC 34 de elevi, iar 6 supraveghetori s-au ales cu dosare penale.

Răducu Popescu, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a fost cel care l-a informat pe ministrul Educaţiei de situaţia de la Constanţa. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat joi, la Sibiu, că elevii din două săli de clasă, din centre diferite, au fost eliminaţi de la bacalaureat, în urma înregistrărilor de pe castele video. "În dimineaţa aceasta am primit un mesaj de la un inspector şcolar general în care îmi spunea că în urma verificărilor unor casete, înregistrările din timpul probei, s-a constatat că în două săli de clasă s-a fraudat. Prin urmare, în acest moment, când noi discutăm, se fac actele pentru eliminarea în bloc a elevilor din două săli de clasă din două centre de examen diferite", a declarat ministrul Educaţiei. Acesta a mai precizat că de luni până joi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat peste 100 de elevi. Ministrul Educaţiei Naţionale dezbate joi, cu profesorii de la Sibiu, proiectul "Strategiei anticorupţiei în educaţie 2013-2015", întâlnire organizată în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean, de către Inspectoratul Judeţean Şcolar.

M.Ş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367