REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

BAC 2018. Elev de la Colegiul Energetic, eliminat din simulare: a încercat să copieze de pe telefonul mobil

BAC 2018. Elev de la Colegiul Energetic, eliminat din simulare: a încercat să copieze de pe telefonul mobil

Replica API 21 martie 2018 | 00:00 259

Elevii claselor a XII-a și a XI-a susțin, săptămâna aceasta, simulările probelor pentru Bacalaureat. Luni, 19 martie a.c., a avut loc simularea probei scrise de limba și literatura română, la care au participat 4.147 elevi, din cei 4.588 elevi înscriși, din clasele a XII-a, iar dintre cei de clasele a XI-a au participat 4.398 elevi din cei 4.897 înscriși. Un elev de clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic Energetic din municipiul Constanța a fost eliminat pentru fraudă, încercând să copieze folosind telefonul mobil.

Marți, 20 martie a.c., se susține simularea probei de limba și literatura maternă. În județul Constanța participă la această proba nouă elevi de la Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia, din cei 11 înscriși.

Zilele următoare vor fi susținute următoarele probe: miercuri, 21 martie a.c., se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar joi, 22 martie a.c., proba la alegere a profilului și specializării, unde vor participa numai elevii din clasele a XII-a.

În judeţul Constanţa, 9.485 de elevi sunt aşteptaţi să susţină pretestările. Probele se derulează în 61 de unități de învățământ din județ.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

„Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie - iulie”, explică ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Conform prevederilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simularea națională nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218