rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Instituţia de învăţământ îşi propune pe viitor un procent de promovabilitate de peste 68%

Bacalaureat 2014: o elevă de la Liceul Concord Constanţa a luat 9,95 la Matematică

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Odată soluţionate contestaţiile, bilanţul la nivel naţional arată că în acest an rata de promovabilitate este superioară cu 4,25% celei din 2013. În acest an, 44.000 de elevi nici nu s-au mai obosit să se prezinte la examen, număr dublu faţă de anul trecut, iar o parte din cei care s-au prezentat au fost excluşi din examen după ce s-au riscat să copieze. În ciuda faptului că numeroşi candidaţii la examenul de Bacalaureat au fost declaraţi respinşi, în Constanţa există şi elevi care au plecat acasă bucuroşi pentru că munca lor şi a cadrelor didactice a fost răsplătită din plin. Nu doar unităţile de învăţământ de stat se laudă cu rezultate bune, ci şi cei care au optat pentru învăţământ particular. Liceul Tehnologic Concord din Constanţa a înregistrat în sesiunea iunie-iulie un rezultat satisfăcător, respectiv 30%.

Oficialii Liceului Concord îşi propun pe viitor să atingă un procent de promovabilitate de peste 68%. În acest sens, pentru a veni în sprijinul absolvenţilor Liceului Tehnologic Concord, Fundaţia cu acelaşi nume organizează ore de pregătire pentru examenul de Bacalaureat în conformitate cu programa elaborată de MEN. Dorinţa Liceului Concord este aceea de a înregistra un procent de promovabilitate la BAC cât mai mare, motivaţi de faptul că încurajează absolvenţii să-şi continue studiile în cadrul Departamentului Învăţământ Universitar, precum şi în cadrul Departamentului Învăţământ Non-Universitar la Şcoala Posliceală Sanitară Fortuna cu specializare asistent balne-fizio-kinetoterapie şi recuperare. În urma absolvirii Şcolii Posliceale există oportunitatea ca 50 de persoane să se angajeze în cadrul instituţiei sau de a lucra în străinătate, prin Departamentul de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Pentru cei care nu promovează examenul de Bacalaureat, Concord le oferă oportunitatea de a se califica prin cursurile de specialitate şi perfecţionare: lucrător în turism, lucrător în comerţ, lucrător în construcţii ca dulgher, betonist, faianţar, instalator, peisagist-floricultor. Liceul Concord vă oferă ocazia de a vă înscrie oriunde în ţară, prin intermediul centrelor de înscrieri din: Săvârşin - Arad, Timişoara, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Mediaş, Bistriţa, Suceava, Botoşani, Piatra-Neamţ, Iaşi, Oneşti, Braşov, Buşteni, Nehoiu, Focşani, Pătârlagele, Râmnicu Sărat, Galaţi, Măcin, Isaccea, Tulcea, Baia, Slobozia, Bucureşti, Călăraşi, Băneasa, Medgidia, Năvodari. În cadrul liceelor Concord din aceste oraşe, aveţi şansa de a studia la ZI, FR şi Seral. Învăţământul la ZI se desfăşoară pe durata a 4 ani de studiu. Învăţământul la FR şi Seral se desfăşoară pe durata a 5 ani de studii, iar taxa anuală este de 400 euro.

Despre rezultatele înregistrate la Bacalaureat, Laurenţiu Ciorogaru, directorul Liceului Tehnologic Concord din Constanţa, a ţinut să ne precizeze că eleva Diana-Ştefania Nistor a obţinut 9,95 la Matematică, nota cea mai mare din ţară, înregistrată la unităţile de învăţământ din reţeaua Concord. Când era mică, Diana-Ştefania Nistor vroia să devină savant, iar acum este decisă să urmeze Facultatea de Litere. Elevii Concord, care au susţinut examenul maturităţii, au promovat liceul cu medii peste 7. Elevii au obţinut note peste 8 la Limba şi Literatura Română, dar şi la Geografie. Subiectele alambicate ar fi unul dintre motivele pentru care elevii nu reuşesc să obţină medii bune la BAC. "Este o exprimare aşa alambicată, sofisticată, filozofică, de nu înţelegi nimic. Eu care am terminat două facultăţi, două doctorate, nu înţeleg. Citesc şi din păcate nu înţeleg . Dar copilul acela? Limba română este o limbă logică. Vorbeşte omului pe înţelesul lui, printr-un limbaj accesibil. Din această cauză examenul de Bacalaureat a ajuns să fie mai greu decât licenţa", este de părere Dumitru Costea, preşedintele fondator al Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord din Constanţa.

Bacalaureatul profesional ar rezolva o mare parte dintre probleme, iar competenţele de evaluare ar trebui schimbate, este de părere Laurenţiu Ciorogaru, cel care ne-a răspuns în cadrul unui interviu la câteva întrebări.

Rep: Vă rugăm să ne prezentaţi rezultatele înregistrate la Bacalaureat 2014.

Laurenţiu Ciorogaru: Procentul de promovabilitate este de 30%, dar nu putem vorbi de un procent final pe acest an şcolar deoarece avem cea de a doua sesiune spre sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie. Doar atunci vom putea da un procent final pentru anul şcolar 2013-2014. Au fost şi procente mai bune, dacă ne raportăm la anii din urmă, unde am început de la 100%. Când vorbim de aceste procente trebuie să ţinem cont de forma de învăţământ pe care o avem, de Frecvenţă Redusă (FR), unde elevii participă la ore de consultaţii şi se pregătesc mai mult singuri.

Rep: Ce înseamnă ore de consultaţii?

L.C.: Orele de consultaţii reprezintă o treime din planul cadru de la învăţământul de ZI şi Seral. Orele de consultaţii nu sunt ore de predare. Elevii studiază în funcţie de materialele pe care noi le oferim în format electronic şi participă la aceste ore unde pun întrebări profesorului referitor la ce nu au înţeles.

Rep: Ce ne puteţi spune despre elevi?

L.C.: Elevii, ca şi vârstă, variază între 20-50 de ani. Doresc să-şi termine liceul deoarece li se solicită la locul de muncă. Nu toţi doresc să meargă mai departe, în mediul universitar.

Rep: Revenind la promovabilitate. Aş dori să ne menţionaţi în ce ani s-au înregistrat rezultate mai îmbucurătoare.

L.C.: Probabil că în anii trecuţi elevilor li se ofereau 100 de variante şi lucrau pe acele variante. Începând cu anul şcolar 2011-2012 nu li se mai dau acele variante, ci două-trei modele pe disciplină.

Rep: Ce s-a schimbat în toată această perioadă? Ministerul Educaţiei nu vine în ajutorul elevilor, sunt subiecte foarte grele?

L.C.: Programele şcolare ar trebui schimbate. Noi nu suntem factori de decizie. Încă Ministerul Educaţiei lucrează la aşa ceva. Şi-au propus o serie de schimbări, dar încă nu au fost aprobate.

Rep: Din ce medii sociale provin elevii?

L.C.: Elevii noştri provin din medii diferite. Avem foarte mulţi elevi din mediul rural, care merg să muncească pentru a-şi întreţine familia, dar apreciem la ei faptul că doresc să-şi completeze studiile, să fie în rând cu ceilalţi, iar după terminarea liceului, aceştia şi-au exprimat dorinţa de a urma în continuare cursuri de calificare.

Rep: Cum ar fi?

L.C.: În cadrul Fundaţiei noastre. Cum ar fi dulgher, tâmplar, Resurse Umane, pentru cei care îşi iau Bacalaureatul. Noi dorim să venim în întâmpinarea lor prin Şcoala Posliceală, aşteptăm vizita ARACIP pentru specializarea balneo-fizio-kinetoterapie, unde ei se pot înscrie fără examenul de Bacalureat. Urmând ca în termen de trei ani, până la finalizarea studiilor, să-şi promoveze şi examenul de Bacalaureat, pentru a putea susţine examenul final în vederea profesării pe specializarea de asistent medical. Noi le oferim în continuare şi locuri de muncă. Avem baza noastră proprie la Eforie Sud şi ţinem legătura şi cu alţi agenţi economici. Concluzia este că noi venim în întâmpinarea lor, dar trebuie să existe şi dorinţa omului. Asta este valabil peste tot.

luni, 14 iulie 20142420
Comentarii

00nelamurit(14 iul 16:10)
Cati absolventi de liceu de la Concord au luat BAC-ul??? Costea are dreptate, daca il pui sa sustina BAC-ul, la cat de "destept" este sigur il pica.
00buna stire de reclama(14 iul 13:49)
SA FIM SERIOSI.
01altcineva(14 iul 08:13)
Ala cu doua doctorate nu intelege limba romana?
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...1321

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța896
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'636
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...806

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!682
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei580
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....395

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!1488
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!3825
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...2232

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea626
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!472
Vremea
17.4°17.4° - 19.7° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 67%
Vânt: 3.15 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...148

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...311

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...240

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...174

Local
22 oct 04:39LocalALERTĂ! O minoră a fost RĂPITĂ! Ați văzut-o?

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, județul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei...511

22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1546

22 oct 04:35LocalRAEDPP organizează 'Târgul de bun gust, cu reţete din străbuni'

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria...746

22 oct 04:42LocalTrafic rutier cu 'de toate' la Constanța: beți la volan, fără permis și numere de înmatriculare expirate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipnița, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, au...411

22 oct 04:42LocalO femeie și un bărbat, condamnați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2, la data de 18 octombrie...433

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...415

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...355

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...281

22 oct 04:42LocalConstanța: curățenia de toamnă a continuat și în weekend!

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., zeci de voluntari de la Club Rotary Yachting Constanța au participat la o amplă...393

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...333

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...293

22 oct 04:40PoliticăSenat: 115 proiecte de lege, adoptate tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 115 proiecte de lege, printre care se numără declararea zilei...420

22 oct 04:40PoliticăPNL a racolat un senator

Senatorul maramureșean Iustin Talpoș și-a anunțat luni, în plenul Senatului, afilierea la grupul PNL. Talpoș a...506

22 oct 04:38PoliticăAEP: Secţii de votare în diaspora - în şcoli, hoteluri, centre comerciale. Spania, cele mai multe secţii

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare...216

22 oct 04:38PoliticăSe reface grupul ALDE din Camera Deputaților

Grupul ALDE din Camera Deputaților, desființat după demisiile a cinci deputați aleși pe lista partidului, este pe...363

22 oct 04:36PoliticăOrban: Am încredere că putem reuşi învestirea din prima, dar există şi posibilitatea anticipatelor

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a admis, luni, că există posibilitatea ca nici primul, nici al...281

22 oct 04:36PoliticăDosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la zero la un complet de trei al ICCJ

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR...291

22 oct 04:36PoliticăFosta directoare TAROM, după patru ore de audieri la DNA: Răzvan Cuc a trecut o linie, considerând că își poate bate joc

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a declarat, luni, după patru ore de audieri la DNA, în cazul în care l-a...677

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1193

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...428

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...202

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...152

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...207

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...261

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...183

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...153

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...144

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...181

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...155

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...194

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...160

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...170

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...140

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...131

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...145

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...123

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...126

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...137

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...151

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...147

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2908

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3688

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...652

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...863

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1768

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5222

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1061

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2329

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2802

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1205