REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

BACALAUREAT 2018. Doar doi elevi din Cumpăna au luat ‘examenul maturităţii’: iată cine sunt ei!

BACALAUREAT 2018. Doar doi elevi din Cumpăna au luat ‘examenul maturităţii’: iată cine sunt ei!

Replica API 6 iulie 2018 | 10:31 513

Eduard Cristian Catană

De câţiva ani, comunele Castelu şi Cumpăna se străduiesc să ţină deschise liceele – fala localităţilor în cauză, însă rezultatele la care speră administraţiile locale întârzie să apară! Anul acesta, nici un elev de la liceul din Castelu nu a promovat examenul de bacalaureat, în timp ce la Cumpăna – doar doi liceeni au trecut testul de maturitate. Este vorba despre Cătălina Daniela Gavrilă şi Eduard Cristian Catană, iar pe această cale îi felicităm!

La Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna, rezultatele la bacalaureat de anul acesta nu au fost motiv de bucurie pentru majoritatea elevilor. Doar doi elevi au trecut de probele orale și cele scrise cu brio, iar alți doi au avut nevoie de câteva sutimi în plus pentru a promova examenul de sfârșit de clasa a XII-a, fără noroc însă. Zece elevi nu s-au prezentat la probele examenului de Bacalaureat, iar cei mai mulți dintre cei care au picat au avut note mici la proba de matematică, cea mai mică fiind nota 2.00 .

“Pot spune că subiectele au fost accesibile anul acesta și îmi pare rău că doar eu și o colega am luat dintre toti, în privința profesorilor pot spune că s-au implicat în pregătirea noastră, iar pe tot parcursul anului am facut ore de pregătire în plus față de cele de la clasă”, a declarat Eduard Cristian Catană, unul dintre cei doi norocoși elevi, obținând media finală de 7.36.

„Proba la matematică a fost un pic mai complexă, însă au fost subiecte la care te puteai descurca”, este părerea elevei Cătălina Daniela Gavrilă, care a obținut cea mai mare medie, de 7,83.

Elevi neimplicați?

Conducerea liceului este de părere că lipsa de implicare a elevilor față de învățătură a condus la rezultatele dezastruoase de anul acesta deoarece s-au făcut și pregătiri suplimentare la materiile de bacalaureat. Se așteaptă ca şi ceilalți doi elevi care au picat doar la câte o materie să promoveze în sesiunea a doua, în toamnă.

Nu este însă primul an în care la acest liceu se promovează în număr extrem de mic la bacalaureat. Se așteaptă ca anul viitor să fie mai mulți cei care promovează examenul de bacalaureat, fiind considerat o treaptă importantă spre maturizare.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmatorul pas - Universitstea Cumpana.
0
0
Singura solutie sa sugi piticu sa faceti ca inamicul.
0
0
LUATI-LE TELEFOANELE SI TIGARILE...TOTI VOR LUA...BACUL....SIGUR...
6
1
PSD are viitorul asigurat la Cumpana. Intereseul de a tine liceul deschis e al profesorilor si autoritatilor locale. Au facut chipurile, greve doar pt. salarii marite. A protestat cineva pt. calitatea invatamantului? Sau mai bine va aduce madam Gaju moastele la scoala? Desfiintat liceul daca nu produce ceva util societatii. De prostime Cta e plina!
6
1
pai asa vor, pepiniere de viitori psdisti
6
1
In orasul Ovodoi au luat 30% felicitari Pinochio
3
1
Doi elevi din cati?Profesorii au luat salariul integral si marit cred.
7
6
Gaju urata aia sa inchida liceul ca nu e nevoie de el pesede ciuma rosie
7
4
Statul perpendicular e de vina!
11
1
si daca luau bac-ul ce faceau?munceau la un patron pe 2 lei?
5
7
Acest liceu a fost si este o ambitie politica, ca sa vada prostimea din Cumpana care voteaza de ce este in stare primarita. Pentru asta, sunt acceptati elevi slabi cu orice pret doar ca sa faca clasele si sa fie acreditat liceul, ca doar pentru asta a fost facut cu bani europeni. Profesorii sunt fortati sa lucreze cu loazele comunei. Frate, nu poti sa inveti pe unii care sunt praf, iar familiile lor sunt cum sunt si n-au ce cauta la zi. Si eu sunt din Cumpana, dar am facut liceul in Constanta, din cauza colegilor pe care as fi putut sa-i am. "Niciun" se scrie intr-un cuvant...limba romana...
13
1
e normal ,in cumpana pute a pesede .madam coafor giju ,mai faceti o filiala pesede ca aveti cotizanti destui
12
2
Sa uitam ca acest licee au aparut doar dintr-o ambitie politica . Asa cum vor disparea probabil...
12
0
Este aranjamentul primaritei sa nu se ia bacul, ca devin elevii prea destepti si ii iau scaunul lui madama!?!
10
1
Schimbati toti profesorii.Un profesor eficient stimuleaza interesul si initiativa elevului .
10
8
...pai este foarte bine. Ii facem politicieni. De ce numai Videle? sa fie si Cumpana!
15
1
Singura solutie este sa votati miscarea populara si pe presedintele Traian
2
14
interesant de vazut cu ce medii au terminat loazele fiecare an de liceu,cam data shpaga au luat ticalosii care is I spun "dascali"...liver LA injurat guvernul pe bani in piata!
8
6
CUMPANA.,LICEU? MAI BINE STANE D-NA PRIMAR, NU?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218