REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Bacalaureatul la Constanţa nu a fost monitorizat video

Bacalaureatul la Constanţa nu a fost monitorizat video

Replica API 6 iulie 2011 | 00:00 134

Ca să vezi ce "ghinion"!

Ca să vezi ce "ghinion"!

Faptul că judeţele Constanţa, Suceava şi Harghita au obţinut cele mai mari procente de promovabilitate şi că nu au avut camere de supraveghere video la examenul de bacalaureat a născut discuţii aprinse la nivelul întregii ţări.

Aceasta este realitatea. Nici unul dintre liceele din cele trei judeţe, unde s-au înregistrat cele mai mari procente de promovabilitate la bacalaureat, nu au avut nici măcar o cameră de supraveghere în sălile de examinare şi asta din cauza lipsei fondurilor necesare. "În judeţul Constanţa, am avut în 60% dintre şcoli camere de supraveghere, dar numai pe holuri şi la intrările în instituţiile de învăţământ. Noi am avut supraveghetori la bacaluareat, exact aşa cum ne-a cerut Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Nu are nici o legătură lipsa camerelor cu rezultatele de la examene", a declarat şeful ISJ Constanţa, Aliss Andreescu. Aceasta a mai spus că în judeţul nostru am fi avut nevoie de 411 camere. Prin urmare, dacă nu au putut fi achiziţionate toate, am rămas descoperiţi. La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISJ, Gabriela Costea a recunoscut că Ministerul le-a făcut recomandarea în urmă cu câteva săptămâni să cumpere camere, însă ei nu au putut strânge fondurile într-un timp atât de scurt. "Costurile nu au putut fi suportate", a precizat ea. Întrebat de ce nu şi-au achiziţionat camere de supraveghere, directorul adjunct al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, Lucian Moraru a spus că o astfel de investiţie i-ar fi costat în jur de 50.000 de lei. "Este o sumă mare şi le puteam folosi doar la examene. În timpul anului şcolar nu avem voie să le utilizăm pentru că ar trebui să avem acceptul tututror elevilor", a subliniat el. Spre fericirea multora, metodologia de desfăşurare a bacalaureatului nu a prevăzut obligativitatea instalării de camere de filmat în sălile de examen, deci nu există vinovaţi...

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218