REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Bacalbaşa: "Constanţa nu poate să înghită toată România, chiar dacă este vecină cu Marea Neagră"

Bacalbaşa: "Constanţa nu poate să înghită toată România, chiar dacă este vecină cu Marea Neagră"

Replica API 29 august 2013 | 00:00 179

Preşedintele CJ Galaţi, despre cum vede el regionalizarea

Preşedintele CJ Galaţi, despre cum vede el regionalizarea

La începutul lunii august, Direcţia Regională a Finanţelor Publice a fost înfiinţată la Galaţi, în ciuda faptului că toate atuurile erau de partea Constanţei. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, crede că această decizie este firească, întrucât "cetăţeanul trebuie să aibă o instituţie situată în centru, nu la periferie". Acesta a mai afirmat că judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea vor forma o structură extrem de eficace şi extrem de dinamică în cadrul regionalizării.

"Eu cred că o Direcţie Regională pentru o anumită regiune nu trebuie să fie în afara centrului, pentru că astfel toţi ar trebui să călătorească spre o periferie care capătă o importanţă jenantă pentru toţi cei obligaţi să se adreseze ei. Ca viitor al regionalizării, în măsura în care se va face, eu văd Constanţa şi Tulcea ca o entitate separată, iar Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea, ca o altă entitate, este un punct de vedere personal al unei soluţii optime. Cred că la ora actuală sunt nişte soluţii de provizorat", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Doctorul care a terminat liceul în Constanţa spune că, deşi ţine la acest oraş, "nu poate să înghită toată România" şi că are suficiente aprecieri şi sprijin politic de la diverse structuri. "Eu iubesc Constanţa, nu sunt duşmanul ei. Ţin la acest oraş, dar nu poate să înghită toată România, chiar dacă este vecină cu Marea Neagră. Galaţi este aşezat, în raport cu această regiune, central. Galaţi trebuie văzut ca şi conurbaţia Galaţi-Brăila, care are la ora actuală cam 500.000 de locuitori. Această conurbaţie este o realitate a viitorului apropiat. Cei care vor să se opună nu pot să blocheze un proces natural de evoluţie. În rest, Constanţa are, slavă Domnului, suficiente instituţii centrale şi suficiente aprecieri şi sprijin politic de la diverse structuri", a mai adăugat Nicolae Bacalbaşa. Întrebat care ar fi motivul pentru care Direcţia Regională a Finanţelor Publice a fost stabilită la Galaţi, în detrimentul Constanţei, Nicolae Bacalbaşa a răspuns: "Respectul faţă de cetăţean, care trebuie să aibă o instituţie situată în centru, nu la periferie, strict sub aspectul comodităţii şi al respectului faţă de cel care este plătitorul de taxe şi impozite, cetăţeanul".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614