REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Baconschi: Nu dramatizez şi nu mă victimizez, nu s-a născut nimeni ministru

Baconschi: Nu dramatizez şi nu mă victimizez, nu s-a născut nimeni ministru

Replica API 25 ianuarie 2012 | 00:00 209

Ministrul de Externe revocat, Teodor Baconschi, a declarat marţi, în conferinţa de bilanţ al mandatului său, că nu se victimizează, arătând însă din nou că nu îşi reproşează afirmaţiile de pe blog referitoare la protestatarii din Piaţa Universităţii, afirmaţii care au dus la demiterea lui iar modul în care a fost anunţată schimbarea sa l-a "surprins un pic".

"Cred că orice decizie politică pe care o respecţi ca membru într-un executiv şi într-un partid politic poate fi anunţată în cadrul partidului, dacă a fost validată printr-un vot. M-a surprins un pic procedura", a spus Baconschi.

De asemenea, el a reiterat că respectă decizia premierului Emil Boc, dar a punctat că aşteptările protestatarilor din Piaţa Universităţii nu se refereau la subiecte de politică externă, ci la chestiuni sociale, economice, pe care el, ca ministru de Externe, nu ar fi putut să le rezolve, chiar dacă ar fi vrut.

Totodată, Baconschi a evidenţiat că în şedinţa Biroului Permanent al PDL de luni colegii săi Ioan Oltean şi Mircea Toader nu l-au criticat direct pentru afirmaţiile de pe blog. "S-a criticat fenomenul, faptul că anumiţi lideri ar fi făcut afirmaţii inadecvate, s-au propus nişte sancţiuni. Am filmul BPN-ului de luni, dar nu are subtitluri şi e destul de grav cenzurat", a susţinut el.

Pe de altă parte, el a reiterat că acele afirmaţii de pe blog referitoare la protestele din Piaţa Universităţii au fost adresate numai categoriei restrânse a celor care au vandalizat centrul Capitalei.

"E bine ca om să îţi recunoşti greşelile când le faci, dar în cazul de faţă ce am făcut? Am folosit un epitet mai tare pentru o categorie de cetăţeni care au devastat magazine de telefonie mobilă, florării sau proprietăţi publice în centru. Ca om de dreapta, sunt pentru apărarea ordinii publice şi proprietăţii cu stricteţe", a spus Baconschi, adăugând că îi înţelege pe românii pe care tranziţia i-a adus în situaţia de a nu se descurca de pe o zi pe alta, deşi nu susţine pentru aceştia generalizarea soluţiilor de asistenţă socială, ci acelea care să ducă la inserţia sau reinserţia lor pe piaţa muncii.

Ulterior, întrebat de jurnalişti de ce acel articol de pe blogul său a fost înlăturat la un moment dat, Baconschi a răspuns că acea postare a fost o "greşeală" şi că a plătit pentru ea, iar blocarea site-ului său personal are legătură şi cu un "atac informatic".

De asemenea, el a subliniat că întâlnirea de marţi de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu a fost "una călduroasă şi pozitivă", în care au fost abordate chestiuni legate de viitorul României, al politicii româneşti, mai importante decât soarta sa individuală.

Baconschi a afirmat şi că se va implica mai mult în viaţa de partid a PDL şi va continua activitatea sa de relaţionare cu societatea civilă.

"Am început să primesc telefoane de susţinere de la membrii BPN, nu mă simt deloc slăbit în cadrul partidului. Vreau să mă dedic muncii în PDL, urmează o campanie electorală, partidul are obligaţia de a se deschide şi de a prelua toate punctele de pe agenda societăţii româneşti. Este un efort care presupune timp şi energie", a susţinut el, adăugând şi că va continua să dezvolte programul de acţiuni pentru 2012 al Fundaţiei Creştin-Democrate, pe care o prezidează.

Teodor Baconschi a apărut emoţionat la ultima sa conferinţă de presă ca ministru de Externe, la care au fost prezenţi şi mulţi diplomaţi din MAE, care l-au aplaudat la final.

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218