REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bădrăgan, despre Constanţa de azi: betoane, poluare şi multe sensuri giratorii

Bădrăgan, despre Constanţa de azi: betoane, poluare şi multe sensuri giratorii

Replica API 1 iulie 2015 | 00:03 197

Dumitru Bădrăgan

Amplasarea betoanelor pe spaţiile verzi rămâne una din principalele probleme ale Constanţei, susţine liderul PRU Constanţa, Dumitru Bădrăgan. Pe marginea acestui subiect fierbinte al municipiului, Bădrăgan vine şi cu exemple: “De la îngustarea străzilor - vezi Str. Petru Vulcan unde pentru o “parcare” s-au smuls 140 mp din domeniul public al Primăriei Constanţa, într-o zonă s-a evaporat o bandă din stradă, bulversând circulaţia prin câteva zile de sens unic (oare cât va rămâne parcarea pe teren public-privat?) - trecem la o noua perspectivă urbanistică în completarea dispariţiei spaţiilor verzi, unele lipsite de un Registru cerut prin lege. Spre exemplu: str. Soveja, între zona Delfinariu şi intersecţia cu Blv. Lăpuşneanu ne va oferi un peisaj rutier deosebit. Astfel, în dreptul fostei baze ITC se urmăreşte amplasarea a două sensuri giratorii, apoi avem sensul giratoriu din dreptul străzii Primăverii, pentru ca în proiecţie să mai apară un sens giratoriu necesar unei noi căi de acces înspre mall-ul existent în mijlocul spaţiilor verzi care formează Parcul Tăbăcărie. Rezultă în proiecţie un număr de 4 sensuri giratorii pe o porţiune de aprox. 1 km. şi o circulaţie, să spunem interesantă, între atâtea spaţii comerciale amplasate în zona cu destinaţie rezidenţială, cu utilităţi privind practicarea sportului şi necesare copiilor cât şi cu părţi ciuntite din parcul ce avea un rol de recreere destinat constănţenilor”.

În condiţiile celor expuse mai sus, Bădrăgan precizează că este necesar “un calcul privind zgomotul şi poluarea produse în dreptul imobilelor de locuinţe, în dreptul parcului din cadrul Palatului Copiilor, în dreptul zonelor pietonale etc.- nu de alta, dar unde creezi aglomerare rutieră, unde impui zone de frânare, apare şi evidenta necesitate a apăsării pedalei de acceleraţie, ceea ce presupune noxe, zgomot de motoare şi bineînţeles, nelipsitele claxoane”. “Interesantă şi necesară rămâne informarea şi participarea publicului anterior aprobării documentaţiilor acestor noi amenajări, analiza cererilor cetăţenilor din zonă - cu o proiecţie a evoluţiei gradului de poluare, respectiv a creşterii traficului auto, incluzând şi transport în comun (clasica motorizare diesel), în zona lacului Tăbăcărie, a microrezervaţiei Delta Dunării, în zona locuinţelor şi a parcurilor destinate inclusiv copiilor”, conchide Bădrăgan.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102