REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bădrăgan "mulţumeşte" Primăriei Constanţa pentru "pregătirile de război"

Bădrăgan "mulţumeşte" Primăriei Constanţa pentru "pregătirile de război"

Replica API 2 februarie 2015 | 00:11 233

Ne întoarcem la origini?

Ne întoarcem la origini?

Replica de Constanţa a relatat în nenumărate rânduri despre scenografia de prestigiu a Constanţei, unde se pot turna pelicule horror, graţie imobilelor abandonate care „tronează” în orice colţişor de urbe sau gropilor care se pliază perfect pe o scenă în care au loc atacuri de infanterie pornite din tranşee. Despre tranşee vom discuta astăzi, care au evoluat de la ultima relatare. În urmă cu o lună, arătam că trecerea în subteran a reţelei de fibră optică este un proces care a ajuns deja la „onorabila vârstă” de doi ani şi care pare să nu se apropie de final. Asta ar fi cea mai mică problemă. Adevărata situaţie strigătoare la cer răsare din ceea ce rămâne după îngroparea cablurilor companiei, adică mormane de pământ care, la primul contact cu apa, se transformă în noroiul care va fi împrăştiat pe toate aleile şi în toate scările de bloc din zonă. Interesant este şi modus operandi al vestiţilor Dorei de la RCS-RDS, care îşi fac treaba pe marile bulevarde, nu însă şi pe străzile adiacente, aşa cum se întâmplă în cartierul Tomis II. Liderul formaţiunii locale a Partidului România Unită, Dumitru Bădrăgan, este un astfel de cetăţean care a ajuns la limita răbdării şi, duminică, a răbufnit din nou. „Totuşi, până unde merge atenţia primarului, a viceprimarilor? Stăteam şi mă uitam: dom-le, dacă s-a umplut atât cu apă, ce mai vor oamenii ăştia? Ce ar mai trebui să se întâmple? E la doi metri de fundaţia unui bloc, poate contează, poate nu contează. Nu sunt inginer, dar nu cred că-i mare inginerie să te gândeşti la fundaţie. Poate au zis aşa: dom-le, gaura aia de un metru, se umple cu apă, am rezolvat, nu se mai vede şi poate pleacă şi pământul mai departe, spre groapă, legile fizicii! (...) Dacă tot s-a intervenit, ai şi tu ca primar acolo un grafic de lucrări, ştii ce s-a întâmplat. Două luni şi ceva a unei parcări infecte, cum sunt multe din Constanţa, nu facem inventarul. Dacă tot am dat drumul pe Facebook, am zis hai să le fac o sesizare cu poze. Eh, nu se poate cu poze. N-am putut, că nu puteam decât să comentez, nu să pun şi poza. M-am uitat pe comentarii şi au zis şi alţii că nu se pot pune poze... ”, ne-a spus Bădrăgan, care a profitat de ocazie şi aduce “mulţumiri” Primăriei Constanţa pentru pregătirile de un eventual război.

„Mă gândesc ce viziune ar putea avea, de ce sunt lăsate gropile acelea, acum umplute și cu apă. Nu mai contează... E un oraș care pare... Dacă vrei să mergi de la str. Ion Rațiu până la Parcul Tăbăcărie pe jos cu copilul, păi încearcă să treci pe Primăverii! Trotuarul e o nenorocire. Ei se gândesc, dacă, Doamne-ferește vine războiul, noi o să fim pregătiți. Dacă cumva e zonă de baltă, să știi să supraviețuiești. Ăsta e adevărul. Când e uscat, să știi cum se face saltul în tranșee, că tinerii ăștia doar cu jocuri pe internet... nu merge! Învață și în realitate, în plin, Constanța, zonă metropolitană!”, a mai spus Bădrăgan, pentru Replica.

După ce-a rezolvat treaba în Centrul Istoric, RCS-RDS și-a făcut de cap în staţiunea Mamaia şi traseul Brătianu - Pasajului - Aurel Vlaicu - Mamaia - Mamaia Nord și, din octombrie 2013, a primit autorizaţia de a îngropa cablurile din zona de nord a oraşului dar şi din zona de sud.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102