REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bădrăgan vrea să mute strada în Parlamentul European: societatea civilă, liber pe liste!

Bădrăgan vrea să mute strada în Parlamentul European: societatea civilă, liber pe liste!

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 170

Ce planuri au ecologiştii pentru europarlamentare

Ce planuri au ecologiştii pentru europarlamentare

Planuri îndrăzneţe pentru Partidul Ecologist Român. Din taifasul dintre liderul formaţiunii, avocatul constănţean, Dumitru Bădrăgan şi omul de televiziune, Radu Moraru, a ieşit o inovaţie: ecologiştii pun "la bătaie" lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare la dispoziţia oamenilor simpli. Printr-un astfel de demers, Bădrăgan intenţionează o lovitură "în plex" actualei clase politice, care se încăpăţânează să nu asculte de vocile străzii. Indiferenţa clasei politice şi dorinţa de a propulsa persoanele curajoase în sala de plen a Parlamentului European, i-au determinat pe Naşu' şi Bădrăgan "s-o pună" de un proiect îndrăzneţ.

Pe baza ideii iniţiale a lui Moraru, Bădrăgan demarează o mobilizare a societăţii civile, dând liber unei competiţii între reprezentanţii societăţii civile. Pe fondul gălăgiei produsă de protestatari în ultimul an, liderul PER aplică tactica "cel mai bun, câştigă". Astfel, aplicanţii, fără trecut politic, dar cu dorinţa arzătoare de a schimba ceva din actuala societate şi, evident, cu un background solid în activitatea civică, au şanse mari să candideze pe listele PER pentru alegerile europarlamentare: "Avem un proiect, o platformă eco-civică, gândită de Radu Moraru, care va propune crearea unei breşe în structura asta politică, în care partidele mari şi-au asigurat sistemul. Independenţii trebuie să strângă 200.000 de semnături, am dat dispoziţie în acest sens organizaţiilor şi, mai mult, propunerile din partea societăţii civile să se regăsească pe lista de candidaţi propusă la europarlamentare de PER. Moraru ne ajută ca om interesat să schimbăm ceva, nu este în PER, e om de televiziune. A demarat acest proiect, care i s-a părut interesant şi adaptat la realitatea actuală. Nu avem în prezent nişte nume din societatea civilă, lista este deschisă pentru cei interesaţi, care au un proiect. De asemenea, aplicantul trebuie să fie o persoană care s-a implicat în societatea civilă, iar proiectul să fie unic, să spună ce vrea să facă, de ce vrea să facă, de ce se implică. Ne gândim la candidaturi, da? Ce vrei să obţii? Cum vrei să schimbi atitudinea politică? Societatea civilă reacţionează, avem deja un an de când a reacţionat şi clasa politică a făcut tot ce a ştiut ea. Bun, hai să schimbăm ceva. Hai să propunem la europarlamentare oameni din societatea civilă şi toate acestea vor fi prezentate pe larg", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica".

PER a stabilit deja că lista de candidaţi pentru Parlamentul European va fi deschisă de Bădrăgan, urmat ulterior de candidaţii "admişi" în acest proiect inovativ: "Este o inovaţie, anul acesta nu a făcut nimeni aşa ceva. Nici cu ocazia altor alegeri în vremuri recente, doar alianţa aceea civică în 1996, care s-a transformat în partid. Dar, aşa, ca şi propunere, nu există la această oră în piaţă", a concluzionat Bădrăgan, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218