REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

BAFTA 2021: Pelicula „Ma Rainey's Black Bottom“, câştigătoare în două categorii în prima seară a galei

BAFTA 2021: Pelicula „Ma Rainey's Black Bottom“, câştigătoare în două categorii în prima seară a galei

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 800

Pelicula ''Ma Rainey's Black Bottom'' a câştigat sâmbătă două trofee BAFTA în cadrul primei seri a celei de-a 74-a ediţii a premiilor Academiei britanice de film şi televiziune (British Academy of Film and Television Arts), când au fost anunţaţi învingătorii a opt dintre categorii, urmând ca principalele distincţii să fie decernate duminică seară, scrie siteul revistei de specialitate Variety, citată de Agerpres.

Sursa foto: BAFTA/Twitter

Ceremonia de sâmbătă, găzduită virtual de prezentatoarea de radio şi televiziune Clara Amfo de la Royal Albert Hall din Londra, s-a concentrat asupra procesului creativ din spatele producţiilor anunţând câştigătorii unor categorii precum costume, machiaj şi coafură, scenografie, sunet şi efecte vizuale.

În deschiderea ceremoniei, prezentatoarea a citit un mesaj de omagiu dedicat prinţului Philip, duce de Edinburgh, care s-a stins din viaţă vineri, la vârsta de 99 de ani.

''În numele BAFTA, ne exprimă profunda tristeţe la vestea dispariţiei prinţului Philip. Ducele a fost primul preşedinte al BAFTA. Susţinerea primită din partea prinţului Philip şi a majestăţii sale Regina de-a lungul acestor ani a făcut ca BAFTA să poată fi aici în 2021. Ducele de Edinburgh ocupă un loc foarte special în istoria BAFTA şi i se va simţi lipsa. Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia''.

Lui Amfo i s-au alăturat actriţa Joanna Scanlan şi criticul de film Rhianna Dhillon, care a scos în evidenţă ''numărul record de regizori femei şi diversitatea etnică prezentă'' la nominalizările de anul acesta.

Tot în cadrul primei seri, actorul Noel Clarke a primit premiul pentru contribuţii extraordinare aduse industriei filmului britanic.

Ceremonia din acest an a premiilor are loc în două seri, în contextul pandemiei de COVID-19 ce împiedică desfăşurarea spectacolului în formatul obişnuit, cu numeroase vedete şi prezenţa publicului.

Principalele distincţii vor fi anunţate duminică, când regizorul Ang Lee va primi trofeul special BAFTA Fellowship şi va fi anunţat totodată câştigătorul premiului ''Rising Star'', acordat în urma votului publicului.

Prinţul William, duce de Cambridge, preşedintele BAFTA, a anunţat sâmbătă că se retrage de la ceremoniile de decernare a celor mai importante distincţii ale industriei de film britanice din acest weekend în urma decesului bunicului său, prinţul Philip.

Prinţul William urma să aibă o intervenţie în timpul evenimentului de sâmbătă, într-o conversaţie înregistrată în prealabil cu Jenny Beavan, creatoare de costume, şi Sharon Martin, specialistă în machiaj şi coafură, despre turnarea filmelor în condiţii de lockdown şi procesul de producţie, iar duminică ar fi urmat să ţină un discurs, prin videoconferinţă, pe tema provocărilor cu care s-a confruntat industria cinematografică în ultimul an.

Câştigătorii premiilor BAFTA decernate în prima seară a galei:

Cea mai bună distribuţie: ''Rocks'' (Lucy Pardee)

Cel mai bun design de costume: ''Ma Rainey's Black Bottom'' (Ann Roth)

Cel mai bun machiaj şi coafură: ''Ma Rainey's Black Bottom'' (Matiki Anoff, Larry M. Cherry, Sergio Lopez-Rivera, Mia Neal)

Cea mai bună scenografie: ''Mank'' (Donald Graham Burt, Jan Pascale)

Cel mai bun sunet: ''Sound of Metal'' (Jaime Baksht, Nicolas Becker, Phillip Bladh, Carlos Cortés, Michelle Couttolenc)

Cele mai bune efecte vizuale: ''Tenet'' (Scott Fisher, Andrew Jackson, Andrew Lockley)

Cel mai scurtmetraj britanic: ''The Present''

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie britanic: ''The Owl and the Pussycat''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920