REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Băiatul prefectului de Cluj şi-a pus om la conducerea Portului Constanţa

Băiatul prefectului de Cluj şi-a pus om la conducerea Portului Constanţa

Replica API 23 august 2016 | 00:44 1603

Numiri interesante

Numiri interesante

Portul Constanţa are de luna aceasta doi administratori noi, foarte tineri, poposiţi de curând în structurile guvernului tehnocrat. Primul a fost numit în persoana Ioanei Alexandra Bradea, de 29 de ani, expert în management şi strategie în cadrul Ministerului Transporturilor din iunie 2015. Cel de-al doilea este Victor Alexandru Frunză, consilierul personal al secretarului de stat de la Transporturi George Dan Vuşcan. La doar 27 de ani, Vuşcan a fost numit chiar de Ziua Copilului secretar de stat în Guvernul Cioloş. Deocamdată, singurul merit care i se recunoaşte este acela de fiu al prefectului de Cluj, Gheorghe Vuşcan.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a numit în şedinţa de pe 12.08.2016 doi noi membri în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii de stat, pentru un mandat de doar 4 luni, cu posibilitatea de prelungire. Ioana Alexandra Bradea are doar 29 de ani şi a fost angajată în Ministerul Transporturilor anul trecut. Tânăra administratoră a portului este cadru didactic asociat doctor la Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, licenţiată în economie şi cu diplomă de master la Universitatea din Oradea. Chiar dacă nu are nici un fel de experienţă în domeniul transporturilor sau portuar, doctorul în cibernetică Ioana Alexandra Bradea pare să ştie ce are de făcut, dacă e să ne luăm după titlul uneia din cărţile sale, aflate la tipar la Editura Universitară Bucureşti şi care îi poartă semnătura: „Învăţarea la locul de muncă. Particularităţi în Europa, limite şi lecţii învăţate, teorie şi practică în dezvoltarea competenţelor cerute pe piaţa muncii”. Şi mai interesant este profilul celui de-al doilea administrator nou al APC, Victor Alexandru Frunză, care vine în port din postura de şef serviciu administrare credite la Banca Transilvania. Frunză este consilierul personal al lui George Dan Vuşcan, numit în iunie 2016 secretar de stat la Transporturi. Demnitarul de numai 27 de ani este fiul lui Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj. Până să ajungă că conducă domeniul Transporturilor şi să-şi numească consilierul personal administrator în Portul Constanţa, Vuşcan a fost el însuşi consilier al fostului ministru Ion Rus, apoi şi al lui Dan Costescu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614