REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băiatul prefectului, schimbat de conservatori de la conducerea Litoral S.A.?

Băiatul prefectului, schimbat de conservatori de la conducerea Litoral S.A.?

Replica API 30 noiembrie 2013 | 00:00 119

Liberalii mai au 2 luni până la "invazia" de la centru

Liberalii mai au 2 luni până la "invazia" de la centru

Litoral SA Mamaia îşi va schimba conducerea abia pe 3/4 februarie 2014, potrivit convocatorului trimis vineri de societatea constănţeană Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Primul punct al ordinei de zi la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) prevede revocare actualilor administratori şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie (CA), cel de-al doilea se referă la remuneraţia administratorilor, la punctul trei se va discuta numirea unui auditor financiar extern, iar ultimul punct de pe convocator aduce în discuţie repartizarea profitului obţinut de Litoral SA în anul 2012. Chiar dacă în documentul semnat de preşedintele CA, Ionel Dia, nu se arată numele celor propuşi pentru a-i înlocui pe actualii administratori sau al viitorului director general, există o cutumă potrivit căreia managerul de la Mamaia SA va deţine aceeaşi funcţie şi la surata mai mică, Litoral SA.

Până acum, difereau doar membrii celor două CA-uri, dar, potrivit informaţiilor noastre, consilierii personali impuşi de ministrul Turismului, Maria Grapini, la Mamaia SA vor prelua şi Litoral SA. În prezent, agenţia de turism a statului, cu o activitate aproape insignifiantă pe piaţă, este condusă de un CA alcătuit din liberalii Ionel Dia (în paralel, consilier local la Hârşova), Bogdan Alexandru Bola (fiul prefectului Constanţei, Eugen Bola) şi Ramona Zena Petcu (din partea acţionarului SIF Transilvania), director general fiind Septimiu Bourceanu. Este interesant de văzut dacă ministrul PC Maria Grapini îl va zbura şi pe PNL-istul Bola, fiul ditamai prefectului Constanţei, sau îl menţine în funcţie pentru a nu-şi face mai mulţi duşmani decât are acum la malul mării. Pe de altă parte, până în februarie 2014 se pot negocia noi nume, că neamuri sunt destule, iar bani pentru cumpărat funcţii se găsesc mereu sau mai poate cădea vreun ministru, o alianţă, un guvern etc. Reamintim că, de pe 12.11.2013, Mamaia SA este condusă de o echipă formată din Sabina Cristiana Learciu (director general) şi un CA alcătuit din consilierii personali ai ministrului Maria Grapini: Bogdan Balaş, Elena Şoavă (soţia unui primar PNL din Giurgiu) şi Tudor Mataragiu. "Replica" a prezentat în premieră, săptămâna această, că Tudor Mataragiu, de 25 de ani, este fratele nurorii Mariei Grapini.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102