REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Băieţii lui Raim au plâns degeaba în faţa magistraţilor: rămân "la beci" de Anul Nou

Băieţii lui Raim au plâns degeaba în faţa magistraţilor: rămân "la beci" de Anul Nou

Replica API 14 decembrie 2011 | 00:00 336

Şmecherii din sudul litoralului au crezut că fac telenovelă la Tribunal

Şmecherii din sudul litoralului au crezut că fac telenovelă la Tribunal

Dezamăgire mare şi lacrimi în rândul scandalagiilor care tulbură apele în sudul litoralului. După ce, vineri, mascaţii i-au luat cu asalt, iar 9 din 17 persoane au fost arestate, ieri au avut o mai mare neplăcere care le-a întrecut pe toate. Speranţa lor era ca judecătorii din Constanţa să fie mai îndurători faţă de cei de la Mangalia, crezând că o să îi lase în libertate, pe considerentul că aici sunt mai puţin cunoscuţi pentru scandalurile provocate. Ceea ce nu ştiau ei este faptul că preşedintele completului de recurs a fost judecătorul Cristian Deliorga, zis "câinele roşu", fost procuror, care nu prea arată clemenţă, după ce, până în acest an, a "tăiat şi spânzurat" infractori.

Aşadar, cele 9 persoane, respectiv Iuzeir Raim, Dumitru Robert Bibuleac, Şenol Mustafa, Claudiu Bogdan Lucachi, Florin Marţac, Dumitru Albota, Vasile Dumitru, Irina Ignat şi Alberto Mustafa, au atacat cu recurs hotărârea primei instanţe, Judecătoria Mangalia, împotriva măsurii arestului preventiv, calea de atac fiind judecată la Tribunal. Numai că Tribunalul a respins recursul acestora ca nefondat, menţinând starea de arest. Altfel spus, judecătorii le-au impus obligarea de a nu părăsi celulele.

Cum a decurs şedinţa

Inculpaţii s-au prevalat de dreptul la tăcere, menţinându-şi declaraţiile date în faţa procurorului, însă, la finalul şedinţei, au cerut să li se admită recursul şi să fie lăsaţi în libertate. Apărătorii au pledat invocând faptul că, până în momentul de faţă, nu există o situaţie clară a faptelor acestora. "Dosarul este format din 11 volume de urmărire penală constituite în jurul incidentului din data de 28 mai 2011, din clubul Vision, din Olimp, şi a celui de pe plaja Mangalia, de acum 4 luni. Nici până în momentul de faţă nu au apărut persoane care să declare că au fost agresate, sau vreun certificat medico-legal. Chiar şi administratorul clubului Vision şi-a retras plângerea formulată, ca urmare a împăcării cu inculpatul (Iuzeir Raim - n.r.), fapt care duce ori la încetarea procesului penal, ori la scoaterea inculpatului de sub urmărire penală. La un moment dat existau suspiciuni privind influenţarea poliţiştilor, dar care nu s-au adeverit", au precizat avocaţii. Mai departe, în legătură cu armele şi materialele deţinute ilegal, descoperite vineri la locuinţele unora dintre ei, avocaţii au apreciat că nu trebuie arestaţi unii pentru obiectele deţinute de persoanele aflate în libertate. "La Iuzeir Raim, de exemplu, s-a găsit, potrivit procesului-verbal, o fotografie, 1.300 de euro şi un contract de împrumut. Atât. În sarcina lor s-au reţinut numai faptele din luna mai, iar pentru Irina Ignat s-a reţinut mărturia mincinoasă şi favorizarea infractorului. Ori nu mai subzistă motive pentru luarea unei măsuri atât de drastice: S-a mai reţinut că aceştia ar fi încercat să ajungă la un poliţist, dar nu există nici o dovadă", au precizat avocaţii. La finalul şedinţei, apropiaţii arestaţilor, în frunte cu Mustafa Raim, au părăsit incinta Tribunalului, aşteptând pronunţarea instanţei. În cele din urmă, cei 9 au rămas cu buzele umflate şi cu ochii în lacrimi, când şi-au dat seama că îşi vor petrece Anul Nou fără petardele pe care le aveau pregătite şi fără a ciocni cupele de şampanie, decât cu poliţiştii care îi păzesc, asta dacă li se va permite. Decizia Tribunalului este definitivă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102