REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Băisan continuă atacurile: Muhscină îşi negocia un post de vicepreşedinte la CJC

Băisan continuă atacurile: Muhscină îşi negocia un post de vicepreşedinte la CJC

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:00 426

CIRC TOTAL la PNL Constanţa

CIRC TOTAL la PNL Constanţa

Cristy Băisan

Cristy Băisan a susținut o nouă conferință de presă la sediul PNL Constanța, duminică, 2 aprilie a.c., unde critică dur alegerile de vineri și face apel la conducerea centrală să ia atitudine. Mai mult, Băisan susține că proaspătul votat președinte de la municipiu, Georghe Muhscină, dorește să ocupe un fotoliu de vicepreședinte în cadrul Consiliului Județean Constanța, după cum a declarat însuși el prin cercurile de apropiați din partid. Desigur, a vorbit și de o adeziune fabricată și îl invită pe Huțucă la dezbatere publică pe proiecte.

„Asistăm la o situație fără precedent: marea masă a membrilor de partid își dorește schimbarea în interior, dar un grup de lideri la ora actuală refuză să audă mesajul electoratului, a membrilor de partid și forțează alegerile interne într-un mod care este nu numai nestatutar dar și ilegal! Aceste alegeri nu sunt despre Chițac, Băisan, Boroianu sau Dragomir. Aceste alegeri sunt despre felul în care electoratul de dreapta va fi reprezentat în continuare! Vreau să fac un apel către conducerea PNL: să ia act de îndată vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la Constanța, să oprească procesul de alegeri interne până la găsirea unei soluții, astfel încât să ne recredibilizăm, până nu este prea târziu! Am în vedere aici pe doamna președinte Raluca Turcan, secretarul Cristian Bușoi, dar nu numai: mă adresez și lui Ludovic Orban, Cătălin Predoiu, care și-au anunțat intenția de a prelua frâiele PNL, să ia atitudine!

Acești lideri de la centru trebuie să înțeleagă și să oprească acest vals din filiale, să pună interesele PNL deasupra intereselor proprii! Acolo unde putere, dreptatea este de multe ori șubrezită! L-am rugat în mod repetat pe domnul Dragomir să facă alegeri corecte! S-a făcut că nu mă aude! Ceea ce s-a întâmplat vineri, la Constanța sau miercuri, la Medgidia, sunt lucruri care nu pot fi tolerate sau girate de un președinte de partid. Îmi pare nespus de rău că lucrurile pe care le spun din decembrie au început să se adevearscă! Am văzut vineri cum, cu orice preț, s-a încercat premierea unui elev corigent, domnul Muhscină, care a condus campania PNL de la Constanța spre un dezastru în decembrie! Domnul Dragomir nu spune că nu are experiență, rezultate, dar ține să și-l impună la președinția organizației municipale.

Mi-a atras atenția programul domnului Muhscină: „Un pas înainte”! Vineri, prin simulacrul de alegeri, PNL a făcut un uriaș pas înapoi! Nu putem să legitimăm un președinte de filială în contextul în care membrii PNL au refuzat să participe la acele alegeri, iar cei prezenți în sală sunt niște anonimi, ale căror adeziuni sunt sub un mare semn de întrebare! Nu putem să fim de acord ca organizația municipală a PNL să fie condusă de un om asupra căruia există suspiciuni întemeiate”, a transmis Cristy Băisan în cadrul conferinței de presă. Cristy Băisan vorbește și de scopurile ascunse ale actualului președinte de la municipiu, care își dorește o poziție fruntașă în cadrul Consiliului Județean Constanța. Băisan susține că însuși Muhscină a declarat pe la mai mulți colegi de partid că i se „negociează” o astfel de poziție.

„A venit în politică pentru a prelua președinția CJ, atunci când acest lucru nu a ieșit a vrut să plece din politică. A declarat în cercuri de membri de partid că vrea să se retragă, iar faptul că i s-au promis alte lucruri l-au făcut să rămână. Miza o reprezintă poziția de vicepreședinte la CJC, pe care o negociază! Ce fel de lider este domnul Muhscină care a fost nestatutar lider al consilierilor județeni, care la cea mai importantă ședință a CJC din an, când se stabilesc bugetele, dânsul lipsește din sală, pentru că avea o treabă personală de făcut: să ajungă lider la municipiu! Nu este corect! Cel mai bun răspuns (privind negocierea funcției la CJC – n.r.) îl poate da deputatul Robert Boroianu. Va dispărea un vicepreședinte!”, a spus Remus Cristy Băisan.

„Când s-a încercat excluderea mea din partid, adeziunea mea a fost falsificată și s-a încercat să se inducă ideea că aș fi membru al organizației municipale. Un fals atât de grosolan, cum nu s-a mai văzut! Spuneau că m-am înscris la municipiu în 2007, că am fost validat în BPJ în 2012, doar că sunt arondat sau activez în OSV 232 și am încercat să aflu unde este și… este pe str. Rozelor din Mangalia! Eu activez în organizația Limanu, doar că acolo sunt președinte al organizației și nu puteau să îmi ceară excluderea decât prin biroul la a cărui conducere eram! Au fluturat adeziunea pe aici pe la municipiu și au cerut să fiu dat afară din partid! De unde a apărut adeziunea? Era greu de crezut că eu voi iniția excluderea mea din partid și au fabricat o adeziune și au adus-o la municipiu!”, a mai spus Băisan.

Băisan mai solicită și o dezbatere publică pe proiecte cu Bogdan Huțucă, pentru „binele partidului”, însă consideră că acesta s-a compromis în momentul în care a luat act de prezență la alegerile de vineri, 31 martie.

„Am solicitat să dăm drumul la dezbateri în interiorul partidului și s-a considerat că asta înseamnă să faci rău partidului! Nu vreau să fac rău, ci bine partidului! Pentru asta, tot timpul pe care îl am disponibil îl dedic acestei activități cu maximă seriozitate! De două săptămâni tot încerc să găsesc un moment în care să prezint programul meu politic, proaspăt, care să entuziasmeze, doar că ceea ce se întâmplă previne o discuție serioasă! L-am invitat pe domnul Huțucă la dezbateri, fie în interiorul partidului, fie în exterior! Tehnocratul Huțucă s-a compromis într-un mod flagrant, vineri, când a girat cu prezența acel simulacru de alegeri. Sunt dezamăgit, aveam alte așteptări. Mi-a fost prezentat ca un om serios, eu încă sper ca până când vor avea loc alegerile la județ să avem timp să facem și aceste dezbateri”, a mai spus Băisan.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Palaz, Muschina si Boroianu se intilneau si faceau cartile pentru primarie si judet in 2012.
2
0
asta sa nu ajunga la conducerea PNL. un nesimtit cu tupeu. vai de mama ei presa care sustine asemenea indivizi.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367