REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Băisan îl „ameninţă” pe Ţuţuianu: „Să nu ajungem să avem un alt Nicuşor la conducerea CJC”

Băisan îl „ameninţă” pe Ţuţuianu: „Să nu ajungem să avem un alt Nicuşor la conducerea CJC”

Replica API 4 noiembrie 2016 | 00:25 357

Răzvrătitul de serviciu al PNL Constanţa atacă în contencios repartizarea banilor în judeţ

Răzvrătitul de serviciu al PNL Constanţa atacă în contencios repartizarea banilor în judeţ

Horia Ţuţuianu

Cristy Remus Băisan

Consilierul judeţean PNL Cristy Remus Băisan nu se lasă: a refuzat să voteze, la şedinţa CJC din octombrie, repartizarea banilor către primăriile constănţene, iar acum anunţă că atacă hotărârea adoptată de colegi în contencios administrativ. Potrivit lui Băisan, repartizarea procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016 s-a făcut incorect, cu încălcarea legii

Conform acestuia, primăriile conduse de social-democraţi au primit cei mai mulţi bani, fără a exista însă un temei care să justifice aceste alocări. „Principalele criterii luate în calcul la repartizarea banilor sunt numărul populaţiei şi intravilanul, din considerente ce ţin de asigurarea infrastructurii şi a utilităţilor. La acestea se adaugă, desigur, şi alte criterii. Remarc însă faptul că socotelile nu au nici o legătură cu realitate, şi se referă doar la apartenenţa politică. Nu aş vrea să ajungem să avem un alt Nicuşor (Constantinescu, fostul preşedinte al CJC – n.r.) la conducerea CJC”, a spus Băisan, făcând trimitere la actualul şef al Consiliului Judeţean, social-democratul Horia Ţuţuianu.

Băisan îl acuză pe Ţuţuianu că nu a ţinut cont de adevăratele nevoi ale localităţilor din judeţ, lăsându-se influenţat doar de culoare politică a primarilor. „Spre exemplu, un primar PSD care a cerut o anumită sumă de la CJC, pentru susţinerea proiectelor, a primit chiar mai mult! Acea sumă în plus nu este justificată în nici un fel, lucru care încalcă legea”, susţine Băisan. Potrivit acestuia, oricine poate consulta pe site-ul CJC proiectul privind alocarea banilor în teritoriu şi poate calcula că localităţi cu primari PSD au primit, în medie, sume care înseamnă 100 de lei pe cap de locuitor, iar primării care nu sunt conduse de social-democraţi au primit sume care se traduc prin... doar 4 lei de cap de locuitor.

Alexandra ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/contre-intre-liberali-baisan-i-a-declarat-razboi-lui-boroianu-295204/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614