REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Balerinul coreean din trupa "Oleg Danovski" nu s-a mai putut mişca în timpul repetiţiilor

Balerinul coreean din trupa "Oleg Danovski" nu s-a mai putut mişca în timpul repetiţiilor

Replica API 24 noiembrie 2012 | 00:00 153

Transportat la Spitalul Judeţean: suprasolicitarea şi-a spus cuvântul!

Transportat la Spitalul Judeţean: suprasolicitarea şi-a spus cuvântul!

Viaţa unui balerin nu presupune numai satisfacţii şi aplauze la scenă deschisă. Din cauza antrenamentelor prelungite artiştii au parte de multă suferinţă. Balerinul internaţional Jeonil Yoon, component al trupei Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski", a trecut prin momente groaznice. A simţit pe propria piele cum este să nu te mai poţi mişca pe scenă. Joi, 22 noiembrie a.c., la o repetiţie prelungită pentru turneul din Germania, din cauza unei mişcări bruşte, balerinului i-a înţepenit spatele.

A fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa de către coregraful Horaţiu Cherecheş, care îşi apreciază mult colegii mai tineri şi cu care se poartă ca şi cum le-ar fi un frate mai mare. La spital a fost supus unor investigaţii amănunţite, iar mai apoi medicii i-au recomandat repaos total, pentru evitarea unei hernii de disc! Joenil Yoon avea antecedente, acuzând dureri ale muşchilor spatelui provocate de meseria pe care o practică. Din această cauză balerinul nu va putea să danseze o jumătate din turneu. "Mă bazam pe el. Este un balerin matur în dans care poate să exprime emoţii de orice fel pentru că a trecut prin viaţă. A iubit, a râs, a plâns, a suferit. Este adevărat că n-are balete clasice la activ, dar spatele i s-a blocat din cauza suprasolicitării", a declarat, pentru "Replica", Horaţiu Cherecheş, prim-solist şi coregraf al trupei de balet "Oleg Danovski". Menţionăm că balerinul de 27 de ani este de origine coreeană, iar în septembrie 2012 a semnat un contract pentru a ajunge în trupa de la malul mării.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614