REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Balet, „Hades şi Persefona“ – o legendă de suflet şi Ionuţ Micu închid Caruselul COOLtural! Nu rataţi ultima seară!

Balet, „Hades şi Persefona“ – o legendă de suflet şi Ionuţ Micu închid Caruselul COOLtural! Nu rataţi ultima seară!

Replica API 4 septembrie 2016 | 15:42 390

Ultima zi a Festivalului Verii 2016 – Caruselul COOLtural a fost gândită în mod special de organizatori, în aceeaşi formulă în care v-aţi obişnuit. Dans, teatru şi dans, şi muzică excelentă, de la ora 20.00, în Piaţeta Casino din Mamaia. Intrarea este liberă, iar evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Constanţa.

Seara se va deschide cu o Gală de balet, în care vor evolua solişti ai Operei Naţionale Bucureşti şi balerini din Constanţa, în coregrafia renumitei Stela Cocârlea.

Spectacolul-eveniment „Hades şi Persefona – o legendă despre tenebre şi lumină“, ce reinterpretează una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste ale lumii, realizat de studenţi şi profesori ai Facultăţii de Arte a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în regia prof.univ.dr. Daniela Hanţiu şi conf.univ.dr. Alina Cristea, vă provoacă la... emoţie, muzică excelentă şi dans aşa cum n-aţi mai văzut. Spectacolul a primit Premiul Juriului la Festivalul de Teatru Godot, din acest an, de la Bucureşti.

Seara se va încheia cu magistralul concert al lui Ionuţ Micu & White Nights Band, un regal auditiv pentru toate gusturile şi vârstele.

După invitaţia la râs, destindere şi relaxare propusă sâmbătă seara, 3 septembrie, de „Mamaia în costum de baie“, în regia celebrului Lucian Iancu, care a adus-o în prim-plan pe Coana Chiriţa poposită, în această vară, pe litoralul constănţean, organizatorii v-au oferit un spectacol al emoţiei. Mii de turişti şi constănţeni au urmărit, cu ochii în lacrimi, au fredonat, cântat şi aplaudat alături de vedetele Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia de altădată. Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă, Stela Enache, Ileana Şipoteanu, Liliana Cornilă Crează, Roxana Cozma, Ionuţ Dulgheriu, Alexandru Florea şi Cristian Goaie au cântat şlagărele fără de moarte, multe dintre ele creaţia maestrului Mitică Lupu, prezent şi el la Carusel, ce au trezit admiraţia publicului în prezent ca şi în trecut. Nostalgii, amintiri depănate împreună cu publicul, regrete poate, dar toate pe fundalul unei muzici excelente, au recreat o parte din faimosul festival. Cu această ocazie, lansăm o provocare către autorităţile locale pentru recuperarea îndrăgitului festival, un adevărat reper cultural al Constanţei.

Gabriel Cotabiţă a punctat: „E doar un început, sper ca la anul să fie şi mai mulţi cântăreţi şi spectatori care acced spre această întâlnire. Publicul este superb, ca întotdeauna, mai ales că este din toată ţara, şi a avut o reacţie superbă: oamenii au cântat piesele cu noi, a fost frumos, îţi dai seama că 30 de ani de carieră nu au fost degeaba. În opinia mea, Festivalul de la Mamaia nu trebuia să dispară. Era într-un fel de competiţie cu cel de la San Remo, iar anul acesta San Remo a ajuns la 60 de ani de existenţă şi a avut cea mai mare audienţă. Dacă ne uităm la chestiile care vin din străinătate şi au prins, ne dăm seama că muzica este percepută plină cu de toate. Există loc pentru toată lumea, dar ceea ce fac DJ-ii de la radiourile private este o tentativă, sper nereuşită, de distrugere a muzicii româneşti“.

Adrian Daminescu ne-a mărturisit că mulţi artişti vorbesc despre Festivalul de la Mamaia aproape în fiecare zi. „Oamenii au cântat cu noi, au aplaudat tot timpul, a fost o atmosferă extraordinară, publicul a fost minunat. Aşa că e păcat să nu faci spectacole de genul ăsta, mai ales când ai puterea să o faci. Cred că şi după această seară ar trebui să fie clar tuturor că trebuie reluat acest festival. Bineînţeles, mai întâi trebuie pus, din nou, la punct Teatrul de Vară din Mamaia, care este o altă capodoperă a tatălui meu, Constantin Daminescu. El a creat Opera din Constanţa, teatrul de aici, Filarmonica Marea Neagră, Clubul Igiena. Mai întâi trebuie să existe dorinţa de a le repune pe picioare şi atunci o să existe şi bani la buget pentru spectacolele pe care le creăm noi, seri de neuitat“, a concluzionat Daminescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369