REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Baltă vara, patinoar iarna. Orice, dar numai a stradă nu arată!

Baltă vara, patinoar iarna. Orice, dar numai a stradă nu arată!

Replica API 25 decembrie 2017 | 00:00 326

Murfatlar:

Murfatlar:

Aşa cum era de aşteptat, ploile au transformat, din nou, strada Frasinului din Murfatlar, rămasă neterminată, într-o mare baltă. Peştii şi broaştele mai lipsesc. Oamenii care locuiesc în zonă spun că sau săturat, deşi greul de-acum începe. Aşa cum arătam într-un articol publicat într-unul din numerele trecute, strada respectivă urma să fie reabilitată, în sensul că a fost decopertată, urmând să fie pietruită, asfaltată şi cu borduri noi puse de o parte şi de alta. Numai că, undeva, s-a rupt filmul.

Lucrările de reabilitare a străzii Frasinului din Murfatlar au început, culmea, în luna octombrie a acestui an, când deja se anunţaseră ploi însemnate cantitativ. Nu ar fi fost o piedică, neapărat. Chiar şi „printre picături” s-ar fi putut lucra, iar până în prezent putea fi terminată. Numai că, aşa cum menţionam în materialul trecut, pe aceeaşi temă, firma „Telor Invest”, cea care a câştigat licitaţia, a băgat utilajele, a decopertat strada şi...cam atât! Acum, cu nivelul mult scăzut faţă de cum era iniţial, strada Frasinului colectează apa care se scurge de pe celelalte străzi pe care le intersectează, formând un mare lac, spre disperarea oamenilor care locuiesc aici.

Aceştia îşi îndreaptă ochii spre Primăria Murfatlar, neştiind că, de fapt, şi autorităţile locale şi-au luat o mare ţeapă cu această firmă, specializată în lucrări marca „Dorel” şi care e renumită pentru astfel de ţepe, aşa cum s-a întâmplat şi la Cernavodă, unde, practic, şi-a bătut joc de bani publici. În încercarea de a obţine un punct de vedere de la primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, acesta nu a putut fi contactat. Dar aşa cum arătam data trecută, reprezentanții primăriei au confirmat că, într-adevăr, firma a început lucrările de reabilitare a străzilor, dar nu le-a mai dus la bun sfârșit, din cauza unor probleme financiare. Administrația publică locală va face demersuri, însă, pentru a obliga firma, în instanță, să finalizeze lucrarea. Până atunci, însă, dat fiind prognoza meteo pentru următoarea perioadă, localnicii se pot „bucura” de un mare patinoar, pus la dispoziţie de Mama Natură în mod gratuit!

Firmă abonată la bani publici, intrată în colaps

SC Telor Invest a luat fiinţă n 2015, în Sectorul 6 al capitalei, asociatul şi fondatorul său fiind George Oliviu Cătană. Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de construcţie a drumurilor şi a cailor ferate“. La înfiinţare un anume Adrian Josan a administrat societatea. Josan a fost director staţiei asfaltare al SC Tehnologica Radion SRL, o firmă dubioasă, abonată la bani publici. Administrator al Telor este, până în iulie 2017, Cătălin Lucian Dinu, în vârstă de 38 de ani, din Târgovişte. Chiar de la înfiinţare Telor a obţinut contracte foarte bune pe bani publici, unele chiar cu CNADNR. S-ar părea că, până în prezent, societatea și-a schimbat conducerea. În acest moment, asociat unic este Mihai Alexandru Fodor, un tânăr de numai 27 de ani, care apare și în acționariatul Tehnologica Radion SRL, din București, aflată în insolvență. În acest moment, firma Telor este executată silit de opt creditori - persoane juridice, şi chemată în judecată în alte cinci dosare, din cauza datoriilor cumulate.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem si noi la Castelu astfel de strazi,dar avem si promisiuni de la conducerea de 20 ani a comunei ca se va rezolva.Cand,dracu stie sau mai bine zis ,dracul sa-i ia!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102