REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bamburic, cercetat pentru evaziune şi falsificarea unor acte pe terenurile din Corbu

Bamburic, cercetat pentru evaziune şi falsificarea unor acte pe terenurile din Corbu

Replica API 14 septembrie 2011 | 00:00 2521

Împuşcat în 2008 de afaceriştii din Galaţi,

Împuşcat în 2008 de afaceriştii din Galaţi,

Chiar dacă de ceva timp, afaceristul constănţean Liviu Dorin Bamburic a cam dispărut de pe scena constănţeană, el apare, din nou în lumina reflectoarelor, însă într-o altă ipostază decât cea de împuşcat în scara unui bloc. El a ajuns în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), fiind acuzat de evaziune fiscală.

Potrivit dosarului cu numărul 5788/P/2011, Liviu Dorin Bamburic nu este singurul luat în vizor pentru evaziune, ci şi ceilalţi foşti asociaţi ai săi, Dumitru Marcel Bardaş şi George Hogea, din cadrul firmei BBN Holidays Tour SRL, care deţinea clubul "Two" din Constanţa. De precizat că Liviu Bamburic nu figura personal în acţionariatul firmei, ci prin intermediul surorii sale, Adina Bamburic. La începutul acestui an, mai exact în ianuarie, poliţiştii SIF s-au sesizat în legătură cu unele nereguli comise de cei trei acţionari ai firmei respective, iar odată ce au început investigaţiile, oamenii legii au constatat că, până în 2009, aceştia au făcut evaziune fiscală prin reţinere la sursă a taxelor şi impozitelor oprite din salariile angajaţilor. Practic, muncitorilor li se opreau banii pentru sănătate, pensie şi alte contribuţii, însă trio-ul Bardaş - Bamburic - Hogea nu îi virau mai departe, ci îi păstrau pentru propriile buzunare, prejudiciind bugetul consolidat al statului.

Împreună, dar separat

Chiar dacă sunt cercetaţi în acelaşi dosar, laolaltă, cei trei afacerişti se pare că nu se mai înţeleg între ei, mai ales că, potrivit unor surse neoficiale, în urmă cu 2 ani, când s-au rupt relaţiile dintre ei, a fost depusă o plângere penală la Parchetul Tribunalului, în care Adina Bamburic este acuzată că ar fi cesionat părţile sociale ale firmei unor afacerişti din Bucureşti, contra unei sume de circa 144.000 lei, fără a ţine cont că ceilalţi acţionari nu erau de acord cu cesionarea părţilor. Conform plângerii penale, întrucât Marcel Dumitru Bardaş a refuzat să semneze precum că este de acord cu cesionarea părţilor sociale, Adina Bamburic i-ar fi falsificat semnătura, pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. Într-o altă cauză, Bamburic este acuzat că a falsificat o hotărâre judecătorească, în legătură cu terenurile de la Corbu. Surse din cadrul Poliţiei susţin că, în scurt timp, mai multe dosare în care este implicat afaceristul Bamburic vor fi conexate şi declinate către DIICOT. Reamintim că Liviu Dorin Bamburic este afaceristul împuşcat la începutul anului 2008, în scara unui bloc din Tomis Nord, unde locuieşte prietena sa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Procurorul de caz privitoare tentativa de omor, refuza sa ma contacteze, cu toate ca am specificat clar ca sunt matorul care poate elucida dosarul!!!! Clar, este vorba de coruptie!!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102