REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Banca Italo Romena a devenit Veneto Banca

Banca Italo Romena a devenit Veneto Banca

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 384

La sfârşitul săptămânii trecute a fost finalizată fuziunea dintre Veneto Banca S.c.p.a. şi Banca Italo Romena S.p.a. prin absorbţia celei din urmă de către prima, Sucursala Bucureşti a Băncii Italo Romena S.p.a. devenind astfel Sucursala Bucureşti a Veneto Banca S.c.p.a.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi, 28 mai 2014, oficialii Băncii au vorbit despre implicaţiile fuziunii şi despre planurile pentru perioada următoare.

"Prin această fuziune Grupul Veneto Banca urmăreşte consolidarea poziţiei sale pe piaţa românească, prin implicarea directă, păstrând neschimbată structura operativă a instituţiei pe care a absorbit-o", a declarat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucureşti a Veneto Banca.

"Având o istorie de peste 130 de ani şi un patrimoniu de aproape 3 miliarde de euro, Veneto Banca se situează pe locul al douăsprezecelea în cadrul sistemului bancar din Italia graţie unei dezvoltări constante în ultimii 15 ani. Suntem, aşadar, mândri să operăm şi în România cu acest brand recunoscut la nivel european", a adăugat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucureşti a Veneto Banca.

Banca îşi va desfăşura activitatea sub brandul Veneto Banca demarând deja procesul de rebranding al agenţiilor şi activitatea de comunicare dedicată.

"Rebranding-ul reprezintă o acţiune firească având în vedere că România este principala piaţă din afara Italiei pentru Veneto Banca. Prin activitatea noastră de comunicare privind noul brand, dorim să transmitem valorile ce stau la baza acestuia şi să-i asigurăm pe clienţii noştri, atât companii, cât şi persoane fizice, de intenţia noastră de a le fi alături, de a le înţelege nevoile şi de a-i ajuta să-şi transforme planurile în proiecte concrete", a subliniat Paolo Mariani, Directorul Sucursalei Bucureşti a Veneto Banca.

Nu sunt prevăzute modificări din punct de vedere operativ, la nivel de reţea teritorială şi de structură centrală. Devenind sucursală a Veneto Banca, instituţia va putea oferi clienţilor săi o serie de produse şi servicii de care în Italia clienţii beneficiază deja de câţiva ani.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat Alberto Morini, care va prelua funcţia de Director al Sucursalei Bucureşti a Veneto Banca după încheierea mandatului lui Paolo Mariani la începutul lunii iunie.

Alberto Morini, în vârstă de 50 de ani, şi-a început cariera profesională în cadrul Credito Italiano, ocupând mai apoi funcţii importante printre care cea de conducere a Direcţiei Teritoriale Triveneto şi Milano din cadrul Unicredit Corporate Banking Spa. Acesta a intrat în Grupul Veneto Banca în anul 2010 ocupând funcţiile de Director Corporate al Banca Popolare di Intra, apoi de Director al Direcţiei Centrale Corporate a Veneto Banca şi, din martie 2012, pe cea de Director al Direcţiei Teritoriale Centru-Nord a Veneto Banca.

"Această nouă funcţie ce mi-a fost încredinţată privind conducerea operaţiunilor Veneto Banca în România reprezintă pentru mine un motiv de mândrie, dar şi o adevarată provocare profesională, întrucât voi avea ocazia de a cunoaşte un mediu de business nou, foarte atractiv pentru investitorii italieni şi străini", a declarat Alberto Morini. "Mă aflu aici pentru a continua munca începută de către predecesorul meu Paolo Mariani, căruia doresc să-i mulţumesc întrucât pe perioada mandatului acestuia Banca Italo Romena şi-a consolidat poziţia pe piaţa românească, câştigând cotă de piaţă în pofida contextului economic dificil. Îmi propun ca, pe parcursul mandatului meu, Banca să susţină persoanele fizice şi profesioniştii, dar mai ales companiile angrenate în schimburi comerciale internaţionale prin crearea de produse specifice şi consultanţă dedicată, atât în ceea ce priveşte finanţările, cât şi produse de acoperire a riscului valutar şi de dobândă", a adăugat Alberto Morini.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369