REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Bancherul din Portul Constanţa: preşedintele Consiliului de Administraţie a renunţat la funcţie pentru a rămâne director la Volksbank

Bancherul din Portul Constanţa: preşedintele Consiliului de Administraţie a renunţat la funcţie pentru a rămâne director la Volksbank

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 456

Bădălicescu nu mai e administrator din martie

Bădălicescu nu mai e administrator din martie

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a rămas fără un administrator, după ce Răzvan Bădălicescu, care era şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, a părăsit această funcţie încă din luna martie a acestui an. Ministerul Transporturilor nu a făcut publică informaţia, care apare însă pe contul de LinkedIn al lui Bădălicescu. Potrivit sursei citate, Răzvan Bădălicescu ocupă în prezent funcţia de director la Volksbank România, unde s-a angajat din mai 2013, în timp ce la experienţe anterioare este trecut postul de preşedinte al CA la APC în perioada octombrie 2012- martie 2014. În acelaşi timp, numele lui Răzvan Bădălicescu a fost scos şi de pe site-ul Portului Constanţa. Interesant este faptul că Bădălicescu a fost în acelaşi timp administrator în Portul Constanţa, dar şi director Volksbank.

Pe de altă parte, trebuie menţionat că şi Administraţia Canalelor Navigabile funcţionează de câteva luni bune fără un administrator, după ce şi preşedintele CA-ului de aici, Mihai Darie, a părăsit compania de stat constănţeană pentru postul de director financiar la Nuclearelectrica. Revenind la Răzvan Bădălicescu, acesta şi-a semnat ultima declaraţie de avere pe 14.03.2014, cel mai probabil la plecarea din conducerea portului. Fostul preşedinte al CA se poate lăuda cu o casă şi un apartament în Bucureşti, dar şi cu o casă de vacanţă în Clearmont- SUA. Bancherul are două limuzine Audi- un A6 şi un Q7- dar şi 14 conturi bancare, în care deţine peste 300.000 lei, 7.500 de dolari şi aproape 50.000 de euro. De asemenea, Bădălicescu are acţiuni la Citi Group Inc şi Maddison Square Garden Inc şi a declarat pentru anul 2013 venituri de 65.172 lei de la APC, salariul încasat de la Volksbank fiind confidenţial, aceeaşi situaţie fiind şi la soţia sa, Alice Mădălina Bădălicescu, director în cadrul BCR. Anterior cooptării sale în managementul privat al Portului Constanţa, Bădălicescu a fost director general al RCS&RDS, în intervalul ianuarie- iunie 2012, iar între 1996 şi 2011 a lucrat la Citibank, unde a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţă de îndată pe tema Portului Constanţa

În acest moment, Portul Constanţa este administrat de celelalte persoane angajate ca manageri privaţi: Lucian Băluţ, Valeriu Nicolae Ionescu (care este şi director general al companiei portuare), Adrian Cighi, Flavia Cristina Teodosiu, Viorel Panait şi Marcela Mariana Frigioiu. Echipa de conducere a Portului Constanţa nu a fost pe placul fostului ministru liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, care declara, pentru "Replica", faptul că era foarte aproape de a-i demite pe toţi, în momentul în care a fost nevoită să renunţe la mandatul de ministru. Mai menţionăm şi faptul că, în această perioadă, se pregăteşte trecerea a încă unui pachet de acţiuni, de la Portul Constanţa, la administraţi locală. Există chiar şi o dispută în termeni duri pe această temă, însă nu mai intrăm în detalii; în schimb precizăm că aleşii locali au fost convocaţi în şedinţă de îndată, joi 17 aprilie, ora 12.00, cu următoarea ordine de zi: "1. Proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime -S.A. Constanţa, reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul local al municipiului Constanţa; 2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului local în adunarea generală a acţionarilor a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime - S.A.Constanţa".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218