REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Bănci vandalizate în parcul din Tomis Nord. Video

Bănci vandalizate în parcul din Tomis Nord. Video

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 00:00 1822

Ne plângem că nu avem străzi, trotuare, parcuri, dar și când avem... nu știm să le prețuim. Multe dintre obiectele de mobilier stradal din Constanța, de exemplu, ajung să fie vandalizate, din plictiseală sau din teribilism. De data aceasta, „victimele” au fost băncile dintr-un parc din Tomis Nord.

„Opera de artă” a fost creată în seara de 30 noiembrie, și poate fi admirată în parcul din Tomis Nord, de lângă Biserica Sfinții Trei Ierarhi. Probabil din cauza frigului resimțit în acea seară, câțiva vandali inventivi, sau teribiliști, s-au pus pe treabă, că doar Constantin Brâncuși era român, și cu toate că nu au realizat o sculptură, au avut de unde să se inspire.

Creația constănțenilor este făcută cu ajutorul a două bănci din cadrul parcului, și pentru a putea fi pusă mai mult în evidență, aceștia au ales să o opintească pe un cos de gunoi, adăugând și un catarg la operă, să se vadă prin binoclu că este o operă realizată de către constănțeni, iscusiți marinari, încă din cele mai vechi timpuri.

Vandalizarea, prevăzută ca și infracțiune de distrugere

Conform Articolului 253 din Codul Penal, vandalizarea e prevazută ca și infracțiune de distrugere. Astfel, „Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparține în tot sau în parte altei persoane și servește la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în aliniatul 1 privește bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, este notat în Codul Penal.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au investit zeci de miliarde in Afganistan, dar localnicii nu si-au dorit civilizatie, tot la talibani trag, tot la tiganie, asa si cu cio.ri.le noastre, orice ai face, nu scoti tig.an.ia din tig.an.
3
0
Daca nu sunt amendati asa se intampla,am vazut cazuri cand copiii stricau banci in prezenta parintilor si daca le spunea cineva ceva sareau aia mari si spuneau"da lasa ma copilul sa se joace nu conta ca"micuti"distrug,pentru parinti era important ca copiii sa se simta bine,au fost si cazuri cand tot"micuti"daramau cate o poatra de fotbal peste ei si ajungeau la spital sau si mai rau si atunci tot parinti sareau cu gura ca primarul este de vina;eu cred ca cea mai mare vina o au uni parinti caci copilu nu stie,daca mama sau tatal ii spune copilului asta nu ai voie copilul nu face dar daca parinti ii lasa pe copiii de capul lor atunci......
3
0
Niște tinerei fără minte, ce și-au spus: suntem egali în drepturi, deci așa cum Chițac a vandalizat Constanța mâzgălim și noi niște bănci! Copii fără minte nu ca urâtul la care fac referire...
1
1
Noi tineri sântem viitoru țări
0
3
Poti sa investesti tot fondul monetar international , ca din zburatoare...nu faci om !
6
0
cand vedeti multe lucruri bune in tarile civilizate va minunati, aici nimic nu sta, daca faci acum un lucru bun nu mai apuci sa-l faci pe al doilea ca-l strica pe primul care l-ai facut, lucrurile bune nu se aduna in Romania, nu paznicii ar rezolva situatiile astea, decat sa investiti in plata unor paznici mai bine ati plati pentru ridicarea nivelul de civilitate al oamenilor
7
2
de aceea la trocadero, le-au adunat din sfirsitul verii!? orasul este bine condus?! incompetentii, se uita dimineata in oglinda: ce frumos si destept sint!?
5
3
Daca sunt vandalizate parcurile din buricul orasului imaginativa ce se va intampla cu parcul ce va fi in locul galeriilor Soveja.
11
0
Parcul din Tomis Nord...ahaha buna gluma.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614